a aba PARTIZAN - zadar006Partizan pobedio Zadar i ostao u trci za drugo mesto
 
Košarkaši Partizana savladali su danas u Beogradu ekipu Zadra sa 87:53 (15:20, 21:8, 23:11, 28:14) i ostali u konkurenciji za drugo mesto pred početak plej-ofa regionalne ABA lige.
Izabranici Duška Vujoševića zabeležili su 18. pobedu, 12. zaredom, a koju poziciju će zauzeti u ligaškom delu sezone odlučiće meč poslednjeg kola u kojem sledeće nedelje gostuju ekipi Budućnosti u Podgorici.
Današnji duel u Pioniru crno-beli su počeli stegnuto zbog njegove važnosti, ali je u nastavku borbe njihov kvalitet došao do izražaja, pa su zasluženo i lako došli do važnog trijumfa.
Od druge četvrtine Partizan je potpuno zagospodario parketom, uspešan debi imao je Amerikanac Džoš Akojon, tako da Zadrani, koji su nastupili bez svog najboljeg igrača Florensa, nisu imali izgleda za eventualno iznenađenje.
Razigrani crno-beli stekli su ubedljivu prednost i bez ikakvih problema kontrolisali meč do kraja, a do ubedljive pobede, kojom su se revanširali gostima za poraz u prvom delu sezone, predvodili su ih Akojon sa 16, Mačvan sa 12 i Đumić sa 11 poena.
U ekipi Zadra najefikasniji su bili Sobin sa 16 i Sango sa devet.
Današnja utakmica, kao i sve u okviru 25. kola, počela je minutom ćutanja u znak pošte tragično nastradalima u padu helikoptera u Beogradu.
Povezana vest:  Naši košarkaši u druženju sa mališanima iz kampa