jednakiAngažovani omnibus „Jednaki“ u pohodu na bioskope

Omnibus „Jednaki“ šestorice autora, koji je posvećen dečjim pravima, posle premijere na nedavno završenom Festu krenuo je u bioskopsku distribuciju a očekuje ga i život na međunarodnim festivalima.
Film koji kroz sudbine dece koja su rođena, odrastaju i sazrevaju u teškim životnim i društvenim okolnostima govori o dečjim pravima i problemima sa kojima moraju da se nose i pokazuje kako se društvene anomalije i potresi odražavaju na decu.
Prema rečima jednog od autora Mladena Đorđevića, omnibus je značajan jer pred gledaoce dovodi mlada lica i mnogo dece glumaca će u skorijoj budućnosti uploviti u profesionalne vode jer su u filmu pokazali zavidan talenat a svim pričama dali preko potrebnu autentičnost i udahnuli novu energiju.
Ta deca su sarađivala sa zvezdama poput Mirjane Karanović, Nebojše Glogovca, Sergeja Trifunovića…i od malih nogu učili od najvećih, rekao je Đorđević Tanjugu.
On je ispričao da je filmu prethodilo mukotrpno višemesečno istraživanje posle koga je scenarista Milica Piletić sa grupom novinara došla do šest istinitih priča na osnovu kojih je u saradnji sa režiserima (Dejanom Karaklajić, Ivica Vidanović, Igor Stoimenov, Darko Lungulov, Miloš Petričić i Mladen Đorđević) uobličen scenario za dugometražni film koji pokazuje surovi svet odraslih iz dečje vizure.
Mislim da film nije samo angažovan u socijalno političkom smislu već je i uspela bioskopska zabava, angažovani film koji je na najbolji način kombinovan sa bioskopskim, rekao je Đorđević i dodao da je publika dobro reagovala, pre svega zbog novih, mladih lica ali i zbog toga što su autori različitih generacija.
Omnibus „Jednaki“ premijerno je prikazan na Sarajevskom filmskom festivalu prošle godine, dok je ovogodišnji Fest izabran za domaću premijeru. Sada ga očekuju gostovanja na stranim festivalima.

Povezana vest:  "Ljudi u crnom" se ponovo vraćaju