cz barsa arena 19032015 026Nahbar i Hezonja zadovoljni pobedom protiv Zvezde

Košarkaš Barselone Boštjan Nahbar izjavio je da je zadovoljan što je njegova ekipa izdržala pritisak I u večerašnjoj utakmici pobedila Crvenu zvezdu u Evroligi.
-Ovo je za nas vrlo važna pobeda. Došli smo da pobedimo i znali smo da će biti mnogo teško jer Zvezda ‘igra za svoj život’. Zadovoljan sam što smo izdražali ovakav pritisak, što smo odigrali ovakav meč pred punom halom. U drugom poluvremenu smo pokazali da možemo da igramo u takvim situacijama – rekao je Nahbar novinarima posle utakmice.
Košarkaši Barselone pobedili su večeras u Beogradskoj areni Crvenu zvezdu sa 77:73, u utakmici 11. kola Grupe E u Top 16 fazi I obezbedili plasman u četvrtfinale Evrolige.
Upitan kako je igrati pred beogradskom publikom, slovenački košarkaš rekao je da je već igrao u pre u Beogradu i da ima iskustva igranja u takvoj atmosferi.
-Ja sam jedan od starijih i iskusnijih igrača i meni to nije ništa posebno, ali s druge strane i jeste, jer je dobra atmosfera. Imam ulogu da uskočim i pomognem kada se lomi rezultat. Cilj Barselone je da osvoji špansku ligu i da se plasira na fajnal-for Evrolige, gde su nam šanse 50-50 – rekao je on.
Nahbar je pohvalio centra Zvezde Bobana Marjanovića, za koga je rekao da je nosilac igre i ocenio da beogradski tim ima dobre igrače.
-Igraju sa mnogo želje i energije i ukoliko ostanu zajendo pred njima je lepa budućnost. Drago mi je što saigrač iz reprezentacije Slovenije Jaka Blažič igra dobro i na visokom nivou u Evroligi – rekao je on.
Košarkaš Barselone Mario Hezonja rekao je da se, iako je obezbedila plasman u četvrtfinale, njegova ekipa neće odmarati u nastavku takmičenja.
-Drago mi je što smo ozbezbedili plasman u četvrtfinale, ali nećemo se odmarati u nastavku Evrolige, već ćemo u svakom meču pokušavati da pobedimo, zbog toga treniramo. Ovo je bitna pobeda za nas, drago mi je što u svakoj hali u kojoj igramo ima mnogo publike, to podiže moral svakom igraču – rekao je Hezonja i dodao da je očekivao dobru igru Zvezde.
-Očekivao sam dobro izdanje Zvezde. Oni su sjajna ekipa sa mnogo talentovanih igrača. Znam (Nemanju) Dangubića i (Nikolu) Rebića, oni će za nekoliko godina biti glavni – rekao je Hezonja.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio bolji od Hjustona

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES