STRAHINJA BLAZIC premijera u Sloveniji BICEMO PRVACI SVETA 3„BIĆEMO PRVACI SVETA“ PREMIJERNO U LJUBLJANI
 
Film „Bićemo prvaci sveta“ producentske kuće Intermedia Network u režiji Darka Bajića imao je svečanu premijeru u Ljubljani, u utorak, 17. marta. Premijerna projekcija filma bila je održana u hali Tivoli u kojoj je 1970. godine naša reprezentacija osvojila prvu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu.
Svečani događaj je organizovan uz pomoć Košarkaškog saveza Slovenije, Šport Ljubljana i slovenačkog koproducenta Perfo, uz prisustvo gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića, zvanica iz javnog života Ljubljane i košarkaških zvaničnika.
Pred samu projekciju kapiten zlatne jugoslovenske reprezentacije Ivo Daneu je ispred okupljene publike u hali dao koš.
Oduševljenoj publici u Tivoliju su se na kraju filma poklonili reditelj Darko Bajić, glumci Miloš Biković, Strahinja Blažić, Marko Janketić, Stefan Kapičić, Tamara Dragičević, Nina Janković, Marija Stokić, Ivana Dudić, Ivana Stančev, kao i slovenački glumci koji su ostvarili uloge u filmu Jure Henigman, Toni Cahunek, Boris Kereč, Aljoša Kovačić, Rok Kunaver. Iz Zagreba je došao Krešimir Petar Ćosić koji u filmu tumači lik svog oca Krešimira Ćosića.
Na poklon su izašli i zlatni momci iz 1970. godine i košarkaške legende Ivo Daneu, Aljoša Žorga, Petar Skansi, kao i glavni organizator Prvenstva iz 1970. godine Boris Kristančić.
Povezana vest:  Najgledaniji filmovi u britanskim bioskopima