SRB-BEL 01HOKEJ NA LEDU
Prvi trijumf „orlića“ u trileru sa Belgijom
 
Hokejaši Srbije zabeležli su prvu pobedu na Svetskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Novom Sadu, pošto su u meču trećeg kola savladali Belgiju rezultatom 6:5 (3:0, 2:3, 1:2).
Mladi srspki hokejaši nadigrali su svoje vršnjake iz Belgije, odigrali bolje tokom većeg dela meča, ali su opuštanje i slaba koncentracija krajem drugog i trećeg perioda igre koštali naš tim sigurnog trijumfa i na kraju uveli meč u neizvesnu završnicu u kojem su ipak sačuvali minimalnu prednost i upisali prva tri boda na šampionatu.
Po dva gola za „orliće“ postigli su Mirko Đumić (uz jednu asistenciju) i Aleksandar Filipović, dok su se po jednom u strelce upisali i Mirko Marković i Luka Vukićević. Po dva puta strelci za Belgiju su bili Jul van Mele i Stefan Svenen, dok je jedan gol postigao kapiten Kvinten Frenks.
U mečevima dnevnog programa Rumunija je ubedljvo savladala Kinu rezultatom 10:2, dok je Španija bila još ubojitija protiv Australije (14:4).
U petak je na Svetskom prvenstvu drugi dan pauze, a takmičenje se nastavlja u subotu mečevima četvrtog kola , kada naša selekcija igra protiv Kine. Taj meč je na programu od 20 časova. U prva dva susreta četvrtog kola sastaju se Belgija – Španija (13 časova) i Australija – Rumunija (16.30).
 
PHOTO:  Dejan Balan
Povezana vest:  NORDIJSKO TRČANJE, Nortug prešao u vođstvo u Tur de skiju