cirbesCirbes: Naš cilj se zna

Poslednji meč ligaškog dela regionalnog takmičenja košarkaši Crvene zvezde Telekom odigraće u nedelju u dvorani Pionir u podnevnom terminu. Crveno-beli će u 26. kolu ABA lige ugostiti skopski MZT i ponovo će biti nekompletni jer će iz ekipe izostati Branko Lazić.
Ulaznice za ovaj meč od subote su u prodaji na poslovnicama Eventima po cenama od 300, 500, 700 i 900 dinara, dok karte za počasna mesta tik uz teren koštaju 5.000 dinara. Na dan utakmice, ulaznice će moći da se kupe i na blagajni Pionir od 9 sati pa sve do početka meča:
– Odigrali smo veoma dobru utakmicu protiv Barselone, međutim nedostajalo nam je i malo sreće. Njihov odličan ofanzivni skok nas je onemogućio da napravimo veliko iznenađenje. Ipak, prikazali smo se u veoma lepom svetlu, a ta utakmica i iskustvo koje smo stekli će nam sigurno mnogo značiti u nastavku sezone – osvrtom na duel 11. kla Top 16 faze Evrolige počinje priču Maik Cirbes i dodaje:
– Sigurno je da nas je taj duel sa Barselonom u značajnoj meri fizički iscrpeo, ali već dugo smo u veoma žestokom ritmu utakmica. Međutim, naš cilj u meču sa MZT-om se dobro zna, a to je pobeda. Želimo da na trijumfalan način okončamo ovaj deo takmičenja u ABA ligi i priredimo još jednu lepu utakmicu našim navijačima. Činjenica je da za nas ovaj meč nema takmičarski značaj, jer smo odavno obezbedili prvo mesto, ali silno želimo da upišemo još jedan trijumf. Kvalitet je na našoj strani, ali to moramo da pokažemo na terenu. MZT ima nekoliko veoma iskusnih igrača i zato naš pristup mora biti maksimalno ozbiljan od prvog do poslednjeg minuta. Prilično su nas namučili u prvom meču ove sezone i to nismo zaboravili – kratko je zastao Cirbes i potom se osvrnuo na ono što Zvezda mora da uradi kako bi ostvarila željeni cilj:
– Moramo da odigramo veoma agresivno i čvrsto u odbrani, a u napadu da pokažemo odgovornost i budemo strpljivi. Potrudićemo se da nametnemo naš prepoznatljiv ritam, tražićemo lake poene kroz dobru igru u tranziciji.
Cirbes je iskoristio priliku i da pozove navijače da u što većem broju dođu u Pionir:
– Njihova podrška nam je od velikog značaja. Sa njima je sve uvek lakše i mnogo lepše. Pozivam ih da dođu u Pionir, a mi ćemo dati sve od sebe da ih obradujemo još jednom pobedom – zaključio je Cirbes.

Povezana vest:  NBA VESTI, Krstić dobar u pobedi Oklahome