nba_novi_logo

NBA VESTI

San Antonio poveo, Indijana izjednačila

 

U prvoj utakmici polufinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros na svom terenu savladao Kliperse iz Los Anđelesa sa 108:92 i poveo sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. U Istočnoj konferenciji Indijana je napravila brejk, pobedivši Majami sa 78:75 i tako izjednačila rezultat na 1:1. Jutrošnjim porazom Majami je izgubio prednost domaćeg terena što može bitno uticati na nastavak serije koja se sada seli u Indijanapolis.

Povezana vest:  Nebojša Čović: Nedović ne ide iz Zvezde!

U duelu protiv Klipersa , Sparse je do pobede predvodio Tim Dankan sa 26 koševa i deset uhvaćenih lopti. Samo četiri poena manje ubacio je argentinski reprezentativac Emanuel Ðinobili, a zapažene uloge imali su još Kavi Lionard sa 16, odnosno Danijel Grin sa 15 koševa.

U poraženim Klipersima najjači utisak ostavio je Erik Bledso sa 23 poena. Naredna utakmica ova dva tima, takođe u San Antoniju, igra se u noći između četvrtka i petka.

Povezana vest:  Vučić: Sutra o novcu koji Zvezda i Partizan dobijaju od države

Povreda Krisa Boša bila je, ispostavilo se, nenadoknadiv hendikep za Majami. Njegovo odsustvo najviše se osetilo pod obručima, gde je Indijana ostvarila deset skokova više (50:40). Majami je, ipak, imao priliku za produžetak pošto je Mario Čalmers u poslednjem napadu svog tima šutirao za tri poena. Na žalost saigrača i navijača promašio je i Indijana je došla do veoma važne pobede. Najbolji u pobedničkom timu bili su Dejvid Vest sa 16 i Džordž Hil sa 15 koševa. Vest je, pritom, deset puta bio najviši u skoku.

Povezana vest:  Jan Veseli: Treniram za NBA, ne vraćam se u Partizan

Prvi as Majamija Lebron Džejms utakmicu je završio sa 28 poena, devet skokova, šest ukradenih lopti i pet asistencija. Uz rame bio mu je Dvejn Vejd sa 24 koša, šest uhvaćenih lopti i četiri asistencije. Bili su, međutim, lišeni pomoći saigrača o čemu najbolje svedoči podatak da su njih dvojica ubacili 52 od ukupno 75 poena Majamija.