nba novi logo

NBA VESTI

Pobeda Klivlenda, povreda Dvejna Vejda

Košarkaši Klivlenda pobedili su u noći između četvrtka i petka sa 114:88 ekipu Majamija u NBA ligi, a utakmicu je obeležila povreda najboljeg igrača gostiju Dvejna Vejda.Vejd je povredio levo koleno u prvom poluvremenu i više se nije vraćao na teren. Ipak, povreda nije ozbiljnija pa „ol-star“ plejmejker ne bi trebalo da odsustvuje u narednim susretima.
Klivlend je do važne pobede predvodili Lebron Džejms i Kajri Irving sa po 23 poena, dok je Iman Šampert postigao 17. Kod gostiju najefikasniji su bili Lul Deng i Hasan Vajtsajd sa po 17.Golden Stejt je kod kuće savladao Finiks sa 107:106, košem Harisona Barnsa u poslednjoj sekundi utakmice.
Barns je u poslednjem minutu imao dve velike greške, koje ipak nisu kažnjene, ali je ipak doneo pobedu svojoj ekipi šutem manje od sekunde pre kraja.Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Stefon Kari sa 28 poena, Klej Tomson postigao je 16, dok je goste predvodio Erik Bledso sa 18.
Hjuston je kao gost trijumfovao nad Dalasom 108:101, uz novu odličnu igru Džejmsa Hardena, koji je utakmicu završio sa 24 poena.

Povezana vest:  Mediji: Đorđević novi trener Benetona