radonjic czv - ALBA008Radonjić: Presudilo iskustvo ekipe Žalgirisa

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić ocenio je da je u porazu od Žalgirisa presudilo iskustvo ekipe litvanskog prvaka.
Crveno-beli su večeras u Kaunasu izgubili rezultatom 76:70, u meču 13. kola Top 16 faze Evrolige.
-Počeli smo utakmicu sa dobrim intenzitetom u odbrani, imali dobru prvu četvrtinu, međutim, izgubili smo koncentraciju u narednih 10 minuta i Žalgiris je pobegao. Vratili smo se u meč zahvaljujući dobroj odbrani i pametnom napadu, ali je Žalgiris iskoristio iskustvo i bolje završio utakmicu – izjavio je Radonjić za sajt Evrolige.
Trener Žalgirisa Krapikas Gintaras smatra da njegov tim nije igrao dobro na početku meča, ali da je na kraju zasluženo slavio.
-Svako se nadao da će proći u sledeću fazu i biti među osam najboljih evropskih ekipa. Ove sezone mi smo se dugo borili, ali to nije bilo dovoljno. Danas smo bili loši posle pauze na poluvremenu, ali to može da se razume, igrali smo poslednji evroligaški meč kod kuće ove sezone, želeli smo da pobedimo ovde u Žalgiris Areni. Imali smo veliku podršku i pomoć navijača tokom čitave sezone, hvala im svima – kazao je Gintaras.
U poslednjem kolu Top 16 faze Crvena zvezda dočekuje 9. aprila atinski Panatinaikos, a Žalgiris dan kasnije gostuje Real Madridu.

Povezana vest:  Pavlović: Ne predajemo se