Evropsko juniorsko prvenstvo Dragoslav PetrovicBADMINTON

Petrović na poen od meča za medalju

 

Poen je delio Dragoslava Petrovića od plasmana u četvrtfinale Evropskog juniorskog prvenstva u poljskom Lubinu. Naš najbolji junior je u duelu za četvrtfinale šampionata Starog kontinenta protiv Šveđanina Andija Tsaija imao meč loptu koju nije uspeo da iskoristi pa je na kraju rival bio taj koji je otišao dalje, slavivši s 16:21, 21:15, 25:23. Petrović se tako u konkurenciji 82 evropska igrača uzrasta do 19 godina plasirao među 16 najboljih što je samo po sebi ogroman uspeh. Na putu ka osmini finala ostvario je dve velike pobede. U prvom kolu savladao je Portugalca Duertea Nuna Anju s 21:19, 13:21, 21:12, a u drugom, jednog od favorita za postolje, Danca Ditleva Jagera Holma sa 23:21, 8:21, 17:10 (predaja). I upravo u tom meču, protiv igrača koji dolazi iz zemlje koja više decenija dominira evropskim badmintonom, naš reprezentativac pokazao je svu raskoš svoje igre i ogroman potencijal koji ga je odavno svrstao među najperspektivnije badmintonce Evrope.
I kada se s pravom očekivalo da će svoj niz briljantnih partija nastaviti i u osmini finala Petrović je izgubio od igrača koji je, barem na papiru, bio slabiji od njegovih prethodnih protivnika u Lubinu. Bio je to jedan od onih dana kada ništa ne polazi za rukom ali je uprkos tome, ogromnom snagom volje, Petrović uspeo da stigne nadomak pobede koja mu se na kraju, ipak, izmakla.
“Tako blizu, a tako daleko. Posle dve velike pobede u Poljskoj i u meču za plasman u četvrtfinale sve je išlo po planu i dogovoru. Došlo se i do meč lopte za prolazak među osam najboljih, samim tim i prave borbe za medalju, ali jednostavno se nije uspelo u tome. Dragoslav je u svakom meču dao sve od sebe i tu nema šta da mu se zameri. Šveđanin je u stresnoj i napetoj završnici pokazao za nijansu veću stabilnost i zasluženo prošao dalje i sve čestitke njemu na prikazanoj igri. Jesmo malo razočarani, osećalo se da je Dragoslav blagi favorit u ovom meču, ali držimo glavu gore. Naučićemo se kao i do sada na greškama i nastaviti da unapređujemo njegovu igru. Započinje seniorsku karijeru i nadamo se da će približiti ako ne i nadmašiti uspehe iz svojih juniorskih dana“, istakao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

 

Povezana vest:  Sabrina Gutierez odbranila titulu