nba novi logo

NBA VESTI
Osma uzastopna pobeda San Antonia, poraz Golden stejta

Tokom prošle noći u košarkaškoj ligi NBA je odigrano šest utakmica, a pobede su upisali San Antonio, Nju Orleans i Los Anđeles Klipersi.
Košarkaši San Antonia savladali su u gostima Oklahomu sa 113:88 što im je osma uzastopna pobeda.
Najzaslužniji za trijumf San Antonia bio je Kavai Leonard, koji je postigao 26 poena, a pratili su ga Tim Dankan i Marko Belineli sa 12, dok je Manu Đinobili ubacio 10 poena.
Leonard je u nizu San Antonia od osam pobeda prosečno postizao 19,4 poena i imao je šut iz igre 59 odsto.
„On je apsolutno neverovatan. On vodi, mi ga pratimo“, rekao je Dankan o Leonardu nakon meča.
U ekipi Oklahome koja je zabeležila i četvrti poraz u nizu, najbolji je bio Rasel Vestbruk sa 17 poena.
Košarkaši Nju Orleansa su na svom terenu pobedili Golden Stejt sa 103:100 i tako su „preskočili“ Oklahomu i probili se na osmo mesto Zapadne konferencije koje vodi u plej-of.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Entoni Dejvis sa 29 poena, od čega je čak 23 postigao u drugom poluvremenu, uključujući i dva slobodna bacanja devet sekundi pre kraja meča.
U redovima Oklahome najbolji je bio Stefon Kari sa 25 poena, ali u poslednjim sekundama utakmice nije uspeo da pogodi za tri poena I svoju ekipu odvede u produžetak.
U derbiju Los Anđelesa, Klipersi su bili bolji od Lejkersa sa 105:100.
Četvrtoj uzastopnoj pobedi Klipersa najviše su doprineli Blejk Grifin i Džej Džej Redik koji su postigli po 27 poena, dok je u ekipi Lejkersa najbolji bio Džordan Klarkson sa 20.
U preostalim mečevima, košarkaši Majamija su istim rezultatom, 105:100, pobedili Šarlot, Atlanta je bila bolja od Finiksa sa 96:69, dok je Sakramento savladao Minesotu sa 116:111.

Povezana vest:  FINALE NLB LIGE, Hrvatski mediji: spektakularan trijumf Partizana