Janko Tipsarevic US

Tipsarević se pobedom vratio na teren

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se rano jutros u Drugo kolo turnira u Hjustonu, SAD, pošto je pobedio Brazilca Giljerma Klezera sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 7:6.
Tipsareviću je ovo bio prvi meč u singlu posle godinu i po dana pauze zbog povrede stopala. U drugom kolu turnira u Hjustonu protivnik će mu biti Kolumbijac Santjago Hilardo.
Srpskom teniseru, koji je dobio specijalnu pozivnicu za ovaj turnir, u prvom setu je bio dovoljan samo jedan brejk za vođstvo od 1:0, ali se potom vodila mnogo veća borba.
Tipsarević je na početku drugog seta poveo sa 2:0, ali je Klezer vrlo brzo izjednačio. Do kraja seta viđena su još tri brejka, a jedan više je napravio Brazilac i odveo meč u treći, odlučujući set.
U trećem setu koji je trajao sat i 22 minuta, vodila se velika borba. Tipsarević je u četvrtom gemu oduzeo servis protivniku, ali je Klezer već u narednom vratio brejk. Do kraja seta, iako je bilo brejk prilika, teniseri su zadržali svoj servis, pa je pobednik rešen u taj-brejku.
Brazilac je u taj-brejku imao dve meč-lopte, ali je Tipsarević uspeo da se obrani i da iskoristi svoju prvu meč loptu i tako se plasira u drugo kolo turnira u Hjustonu posle dva sata i 40 minuta igre.

Povezana vest:  Ivanović: Samopouzdanje ključ pobede