kosarkaskaligasrbije_logoSUPERLIGA SRBIJE

Prijave protiv predsednika Metalca i košarkaškog sudije

 

Valjevska policija podneće prekršajne prijave protiv predsednika košarkaškog kluba Metalac Duška Đukanovića i košarkaškog sudije Milorada Milojkovića zbog narušavanja javnog reda i mira po završetku subotnje utakmice Superlige Srbije Metalac-FMP Železnik.

Kako je danas saopštila Policijska uprava u Valjevu, posle utakmice je „došlo do težeg verbalnog sukoba“ između Đukanovića i Milojkovića.

Policija, takođe, navodi da je o tom događaju obavešteno i nadležno tužilaštvo, koje će „nakon razmatranja predmeta odlučiti da li postoje i obeležja krivičnog dela, koje se goni po službenoj dužnosti“.

Povezana vest:  Marković u Radničkom iz Kragujevca

Kako su beogradski mediji javili, Đukanović je posle subotnje utakmice u Superligi Srbije, na kojoj je FMP pobedio sa 71:65, imao primedbi na suđenje Milojkovića. U razgovoru mu je beogradski arbitar, navodno, rekao da je „bio upucan u noge“, a da će mu on (Milojković) „pucati u glavu“.

Đukanović, koji se bavi advokaturom, u januaru 2007. godine je vatrenim oružjem ranjen u obe noge pri izlasku iz svoje kancelarije u Valjevu, a do danas nije pronađen ni izvršilac, niti naručilac tog čina.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Krstić: Zaslužili smo plasman na Svetsko prvenstvo

Milojković je demantovao navode i tvrdio da ga je Đukanović žestoko vređao, što je predsednik Metalca negirao. Obojica su se pozvala na svedoke, među kojima je i „komandir (valjevske) policije“.

Mediji su takođe, preneli reagovanje komesara Superlige Srbije Tihomira Bubala i predsednika KŠ, Dragana Kapičića u kojima su konstatovali da ozbiljni ljudi od 45-50 godina ne bi trebalo da potežu teške reči i da taj skandal nikome neće doneti dobro.

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA, Trifunović: Sudije nas posekle

O incidentu posle utakmice Metalac-FMP Železnik oglasiće se i nadležni organi Košarkaškog saveza Srbije (KSS).