nba novi logo

NBA VESTI

Pobeda Klipersa u Finiksu

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) jutros su odigrane tri utakmice a pobedu kao gosti ostvarili su samo Klipersi iz Los Anđelesa, savladavši Finiks sa 112:101.
Sa skorom od 56 pobeda i 26 poraza Klipersi trenutno zauzimaju drugu poziciju u Zapadnoj konferenciji, ali da li će sa te pozicije startovati i u plej ofu zavisi od ishoda utakmice Nju Orleans – San Antonio koja se igra u noći između četvrtka i petka.
Skor San Antonija pre tog meča je 55-26, i ukoliko aktuelni šampion pobedi u Nju Orleansu imaće identičan odnos pobeda i poraza kao Klipersi, ali će u plej ofu startovati sa druge pozicije jer će tu privilegiju steći kao prvak Jugozapadne konferencije.
Moguće je, čak, da tri tima ligaški deo prvenstva završe sa skorom 56-26, pošto je i odnos pobeda i poraza Hjustona u ovom trenutku isti kao i odnos pobeda i poraza San Antonija. Dakle 55-26, a Hjuston u noći između četvrtka i petka dočekuje Jutu. Ukoliko pobedi, što je realnost, i Hjuston će prvi deo šampionata završiti sa skorom 56-26, ali ta činjenica neće uticati na status „raketa“ koje će u plej of Zapadne konferencije ući sa 4. pozicije. 
Šampionsku titulu na Zapadu i prvu poziciju u plej ofu još ranije je obezbedio Golden Stejt.
U preostale dve utakmice, odigrane jutros, postignuti su ovi rezultati:
Boston – Toronto 95:93 i 
Indijana – Vašington 99:95 (dva produžetka)

Povezana vest:  Crna Gora bez Pekovića na EP u Sloveniji?