radonjic-pressRadonjić: Spuštamo loptu, želimo trofej ABA lige

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da je njegov tim izdržao ogroman pritisak u polufinalu ABA lige protiv Partizana i dodao da je sledeći cilj osvajanje regionalnog takmičenja.
-Znali smo da će Partizan odigrati još jače, što je rezultatiralo njihovom serijom na startu. Defanzivno smo odigrali kvalitetno, što je važno ako mislimio da pobedimo Partizan. Crno-beli su pokazali karakter, iako je sa naše strane izgledalo stabilno. Naravno da je tešsko igrati četiri utakmice u šest dana, posebno jer je „večiti derbi“. Imali smo opterećenje jer smo prvi završili regionalni deo, koji nam je doneo prednost domaćeg terena, ali smo odradili to na najbolji mogućni način – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir posle utakmice.
On je poručio da je treću i četvrtu utakmicu protiv Partizana rešio odličan šut za tri poena njegovog tima.
-Služio nas je šut za tri poena, pogotovo u prelomnim momentima. Moramo brzo da odregujemo i zadovoljstvo ne sme da traje više od dva dana. Svestan sam da su svi u klubu zadovoljni jer je sve urađeno i da može da počne naredna sezona. Moramo da spustimo loptu i da uradimo ono što želimo, a to je trofej ABA lige, pa domaće prvenstvo.
Crnogorski strateg dodao je da je takmičenje u Evroligi mnogo značilo crveno-belima u završnici sezone.
-Igrači su napredovali u odnosu na prošlu godinu, imamo i MVP-a Evrolige. Vodila se analiza igara Čarlsa Dženkinsa, koji u poslenje vreme igra odlično i donosi razliku u kvalitetu. Bilo je prisutno nepoverenje u Zvezdu zbog prošlosti, ali ja sam verovao da možemo da sve prevaziđemo. Uspeli smo iz svih situacija da kvalitetno izađemo i ponovo izborimo Evroligu – naveo je Radonjić i poručio da bi voleo da u finalu igra protiv nekadašnjeg kluba Budućnosti.
Radonjić je prokomentarisao incident posle meča kada je tim menadžer Nebojša Ilić pogođen tvtdim predmetom u glavu.
-Više bih voleo da se više pričao o košarkašima, skokovima i dobrim potezima. Bio sam sa igračima u svlačionici i ne bih mogao da komentarišem nešto što nisam video. Mislim da ta tema mora da bude sporedna – zaključio je Radonjić.
Košarkaš Nikola Kalinić istakao je da su crveno-beli plasmanom u finale ABA lige ispunili cilj.
-Završena je serija, pobedili smo i prekinuli niz Partizana, ne znam ni sam tačno koliko godina. Dali smo sve od sebe, i više nego što možemo, što je donelo rezultat. Odigrali smo izvanredno, sprečili smo skok Partizana i tranziciju i ovoga puta smo mi pobednici. Čestitke košarkašima Partizana, a mi jedva čekamo finale – poručio je Kalinić.

Povezana vest:  Podrška trenerima, promene u rukovodstvu