igor jovovic buducnost

Jovović: Pobediće ekipa koja bude mirnije glave

Trener košarkaša Budućnosti Igor Jovović rekao je danas da očekuje da će u odlučujućem meču polufinala plej-ofa Jadranske lige između njegove ekipe i Cedevite trijumfovati tim koji bude „mirnije glave“. 
-Ovo je iscrpljujuća serija, jer se igra u kratkom vremenskom periodu, gde je ogromna potrošnja i fizička i mentalna i ekipa koja bude mirnije glave, sigurno da će na kraju trijumfovati. Svi mečevi, izuzev trećeg, bili su dosta neizvesni – rekao je Jovović, preneli su crnogorski mediji. 
Košarkaši Budućnosti su posle prva meča odigrana u Podgorici vodili sa 2:0 u polufinalnoj seriji Jaranske lige, ali je Cedevita izjednačila na 2:2 u Zagrebu. Odlučujuća, peta utakmica igra se sutra od 18.30 u Podgorici. 
-Očekujemo tvrdu utakmicu, protiv kvalitetnog tima i nadam se da će publika biti naš šesti igrač svih 40 minuta, da će nam dati potreban vetar u leđa. Ono što mogu da obećam da ćemo ostaviti sve na terenu, a videćemo za šta će to biti dovoljno. Ovo je šansa je da se Evroliga posle 12 godina vrati u Podgoricu, bićemo spremni da damo sve od sebe u svakom momentu – kazao je Jovović. 
Cedevita je u duelima na svom terenu čestim izmenama držala visok ritam. 
-Moramo da budemo sa svih 12 igrača iznad naših mogućnosti. Cedevita je sjajan tim, koji sa rotacijom i igračima sa klupe, sa ogromnim iskustvom, dosta puta menja ritam i pravi probleme. Svi igrači moraju bii na 1.000 odsto. Moramo da budemo konkretniji u šutu za tri poena, da svi igrači budu na najbolji mogući način na terenu i da ostavimo srce na parketu. U tim okolnostima mogli bismo da se nadamo trijumfu – naveo je Jovović. 
Na pitanje da li se boji arbitara pred odlučujući duel, trener Budućnosti je rekao da su sudije „odradile dobar posao i da nema razloga da tako ne bude i u poslednjem meču u Podgorici“. 
Centar Budućnosti Darko Planinić je obećao maksimalnu borbu od prvog do poslednjeg minuta. 
-Ulog je veliki, želimo da slavimo pred našim navijačima. U svoje, ali i u ime svojih saigrača, mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da pobedimo i na kraju slavimo finale i plasman u Evroligu – rekao je Planinić. 

Povezana vest:  Rakočević: Delije nas motivišu