nba novi logo

NBA VESTI

Novi brejk Vašingtona

U nastavku četvrtfinala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Vašington je jutros kao gost savladao Toronto sa 117:106 i poveo sa 2:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Do drugog brejka u četvrtfinalnoj seriji Vašington su predvodili Bredli bil sa 28 i Džon Vol sa 26 koševa, pri čemu je Vol imao čak 17 asistencija.
Uz ovaj dvojac veliki doprinos pobedi gostujućeg tima dali su Marčin Gortat i Oto Porter. Prvi je, uz 16 poena, imao i osam uhvaćenih lopti, dok je Porter ubacio koš manje, ali i imao skok više o d Gortata.
Kod domaćina najefikansiji su bili Demarkus Derozan i Luis Vilijams sa po 20 poena, a prelaznu ocenu dobio je još litvanski reprezentativac Jonas Valančiunas koji je utakmicu završio sa 15 koševa i deset uhvaćenih lopti.
Zanimljivo je da je Vašington izgubio 15 od poslednjih 19 utakmica na gostovanju u ligaškom delu šampionata, ali je u plej ofu, u poslednje dve godine, dobio sedam od osam mečeva van svog terena. Uključujući i sva tri u prošlogodišnjem doigravanju protiv Čikaga.
Naredne dve utakmice igraće se u Vašingtonu, a prva od njih već u noći između petka i subote.
Sa 2:0 u seriji u četvrtfinalu Istoka poveo je i Klivlend koji je jutros pobedio Boston sa 99:91. 
Klivlend je tako maksimalno materijalizovao prednost domaćeg terena, a najzaslužniji za novitrijumf bili su Lebron Džejms i Kajri Irving.
Džejmsov učinak iznosio je 30 koševa, devet skokova i asistencija, dok je Irving utakmicu završio sa 26 poena, šest asistencija i pet uhvaćenih loptu. Zapaženu rolu u pobedničkom timu imao je i Timofej Mozgov sa 16 koševa i sedam skokova.
U poraženom Bostonu najjači utisak ostavio je Ajzea Tomas sa 22 poena i sedam asistencija.
Serija se sada seli u Boston, a prva od dve naredne utakmice igraće se u četvrtak.
Najzad, stopostotni učinak na domaćen terenu ostvario je i Hjuston koji je jutros pobedio Dalas sa 111:99 i poveo sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije.
Trio Dvajt Hauard, Džoš Smit i Džejms Harden bio je nezaustavljiv postigavši 67 od 111 koševa Hjustona. Hauard 28, Harden 24 i Smit 15. Hauard je, pritom, imao 12 skokova, Smit devet asistencija i osam uhvaćenih lopti, a Hauard šest asistencija.
U poraženom Dalasu najbolji je bio Monta Elis sa 24 poena.
Naredni meč igraće se u Dalasu u noći između petka i subote.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majamiju "majstorica" i veliko finale