dejan radonjic kzn crowne

Radonjić: Očekuje nas velika borba za trofej

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegove košarkaše čeka velika borba s Cedevitom za trofej u Jadranskoj ligi. 
-Polufinale nije bilo samo borba za finale, već je ono dobilo na značaju i težini zbog plasmana u Evroligu. Time smo uradili veliku stvar za klub, ali želimo trofej i čeka nas velika borba protiv odličnog protivnika – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu. 
Zvezda će sutra početi finalnu seriju regionalnog takmičenja, u kojoj će se sastati sa ekipom Cedevite. 
-Igrali smo polufinale protiv Partizana i jako dobro se zna koliko to iziskuje napora. Svesni velikog rezultata, misli su mogle da odu u drugom pravcu, ali smo se odmah vratili na cilj od prvog dana, a to je da osvojimo trofej – kazao je Radonjić. 
-Svesni smo kvaliteta Cedevite, velikog iskustva. To je ekipa sa velikim potencijalom, ima igrače koji su igrali za najveće evropske klubove – rekao je trener crveno-belih. 
Radonjić je rekao da su svi njegovi igrači zdravi i spremni za finale. Kapiten Zvezde Luka Mitrović rekao je da su „ekipe ulaskom u finale napravile veliki uspeh i skinule veliki pritisak sa sebe, što naravno ne znači da će se bilo ko zadovoljiti samo s tim“. 
Prema njegovim rečima, duel Zvezde i Cedevite biće „pravi evroligaški“. 
-Odlučivaće nijanse. Nadam se da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena, stoga bih pozvao navijače da dođu u što većem broju I pomognu nam – kazao je Mitrović. 
Prva utakmica finalne serije počeće sutra u 21.00 u hali Pionir. 

Povezana vest:  NBA i OWQLO lansiraju aplikaciju za prilagođavanje sadržaja Jr. NBA lige igračima, trenerima i roditeljima u Evropi i Latinskoj Americi

PHOTO: ATAImages