kzn aba finale crowne

Lisac: Klubovi Jadransku ligu smatraju svojom

Generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac rekao je danas da svi klubovi regionalno takmičenje smatraju svojim i da će ono uskoro biti rekonstrusiano. 
-Svi klubovi su pokazali totalno jedinstvo, oni ovu ligu osećaju kao svoju, pre svega jer idemo u rekonstrukciju lige, koja je prihvaćena i uskoro će sve biti jasno – rekao je Lisac novinarima u Beogradu. 
Lisac je istakao da se novi koncept regionalnog takmičenja priprema I da će biti završen do 15. maja. 
-Tada će se sve znati šta i kako – dodao je on. 
Kako je rekao, problem je rešen. 
-To je bio problem, koji je rešen. Ne vidim razloga da se priča bilo kakva priča o nekoj novoj ligi i verujem da će klubovi popustiti jer je to sada njihovo. Klubovi su osnovali, klubovi će i ugasiti ligu – kazao je Lisac. 
Generalni menadžer je istakao da nema nedoumica i da Jadranska liga I dalje ima dva mesta u Evroligi. 
-Nema nedoumica, imamo dva mesta za Evroligu. Kroz to smo prolazili onda kada je trebalo da budemo koncentrisani samo na plej-of. Kako baš sad da se napada kada se igra plej-of – naveo je on. 
Lisac je rekao da je mnogo želja za organizaciju drugog ranga regionalnog takmičenja i da će ono morati da se dogovori „kad tad“. 
-Više puta je bačena rukavica da to organizuju savezi. Nije da idemo u neke ratove i nešto na silu da radimo, ali imamo toliko upita, želja, molba klubova svih država da ćemo kad tad morati to da napravimo. Ako neće savezi, mi ćemo, a sve zavisi od dogovora. Želeo bih da se dogovorimo za dobrobit košarke i ispred nas su veoma značajni dani – rekao je Lisac. 
Prema njegovim rečima, glavno pitanje je osiguranje igrača, gde klubovi plaćaju eventualne povrede zadobijene tokom reprezentativnih nastupa. 
-Treba kazati otvoreno i pošteno šta, ko i zašta je odgovoran – rekao je Lisac. 
Prema njegovim rečima, oglašavanjem Evrolige i Uleba pokazano je jedinstvo kada je reč o odnosima klubova i reprezentacija. 
-Svima je jasno da su reprezentacije veoma značajna stvar, ali treba da se pitaju klubovi, jer su oni stubovi reprezentacija. Treba gledati da se ne radi na štetu ni reprezentacija ni klubova. Mislim da će doći do dogovora jer su se povukla pitanja koja su u vazduhu dugo godina – rekao je Lisac. 
U ovosezonskom finalu Jadranske lige igraće Crvena zvezda i Cedevita, a Lisac je kazao da mu je drago što je dosadašnji deo plej-ofa uspešno završen. 
-Prvi put se igra plej-of, mislim da će druge godine sve biti lakše. Dobro je prošlo, finale je tu, znamo evroligaše i vrlo mi je drago da sedim između dve evroligaške ekipe koje su to zaslužile – kazao je Lisac. 
Finalna serija ovosezonskog plej-ofa regionalnog takmičenja počeće u subotu u Beogradu. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Minesote, Šarlota, Čikaga i Indijane

PHOTO: ATAImages