bosko_djokic_kosarkaSUPERLIGA SRBIJE

Đokić: sa Partizanom lako za motivaciju, teško do pobede

 

Trener košarkaša FMP-a Boško Đokić ocenio je uoči sutrašnjeg derbija 11. kola Superlige Srbije protiv Partizana u Železniku da će mu biti veoma lako da motiviše ekipu za duel sa „crno-belima“, ali da je put do eventualne pobede u tom meču jako težak.

-Utakmica sa trenutno po kvalitetu četvrtim timom u Evropi je dosta značajna i za nas i za njih. Mi se borimo za četvrto mesto i plasman u regionalnu NLB ligu sledeće sezone, a Partizan za prvu poziciju pred plej-of – podsetio je Đokić.

Povezana vest:  Čović: Cilj se zna, pokušaćemo da mu se približimo

On je napomenuo da će „panteri“ u okršaj sa najtrofejnijim srpskim klubom ući rasterećeno i dodao da im je dosta značila pobeda u prošlom kolu na gostovanju valjevskom Metalcu.

-Trijumf nad Partizanom puno bi nam značio nakon problema na početku sezone. Kad smo već propustili realnu šansu protiv Crvene zvezde, pobede protiv Hemofarma ili Partizana važne su nam pošto bi time svima pokazali da nam je mesto među četiri najbolje ekipe u zemlji – istakao je Đokić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Rubio u ponedeljak na operaciji zgloba

Trener FMP-a je ocenio da je Partizan „veoma disciplinovana ekipa, koja je igru u odbrani dovela gotovo do savršenstva“.

-Igrači državnog prvaka imaju jasno podeljene zadatke u napadu, a retko ko u tom timu iskače iz prepoznatljivog sistema – rekao je Đokić, koji šansu za svoj tim vidi u „potencijalnom umoru košarkaša Partizana“.

Prema njegovim rečima, i pored velikog broja utakmica u sezoni „crno-beli“ iz meča u meč dokazuju da im motivi ne nedostaju i da su uvek maksimalno spremni za borbu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Indijana ponovo na čelu Istoka

U sutrašnjoj utakmici Đokić će, najverovatnije, moći da računa na sve igrače, jedino je neizvesno učešće povređenog američkog internacionalca Dvejna Vudvorda.

Utakmica FMP – Partizan igra se sutra od 18 časova u Hali sportova u Železniku.