cedevita cz kalinicCedevita pobedila Zvezdu i smanjila rezultat u seriji

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Zagrebu od Cedevite sa 72:62 (23:16, 18:17, 27:13, 4:16) u trećem meču finalne serije plej-ofa, čime su propustili prvu priliku da osvoje trofej ABA lige.
Izabranici Dejana Radonjića pružili su veoma lošu partiju, što je iskoristila Cedevita i smanjila prednost u seriji na 2:1. Crveno-beli će već sutra u zagrebačkom Domu sportova imati novu priliku da uzmu šampionski prsten i u Beograd se vrate sa peharom regionalnog takmičenja.
Radonjić ni na večerašnjem meču nije mogao da računa na povređenog Maika Cirbesa, a njegov izostanak se osetio u reketu protiv iskusnih centara hrvatskog tima Stanka Baraća i Mira Bilana.
Košarkaši Zvezde su samo prvih osam minuta koliko-toliko parirali Cedeviti, koja je posle toga stekla prednost i konstantno je povećavala, čak i do 20 poena.
Dosta bolju odbranu beogradski tim odigrao je u poslednjoj deonici, zbog čega je uspeo da izbegne ubedljiv poraz. Zvezda je tokom većeg dela meča imala velikih problema u organizaciji napada, a kada se tome doda je pogodila samo dva šuta za tri poena, četvrti meč u seriji je bio neminovan.
Najbolji pojedinac susreta bio je Barać sa 15 poena i pet skokova, jedan manje dao je Marko Tomas, dok je Luka Babić imao 12.
Kod Zvezde istakao se Boban Marjanović sa 16 poena i šest skokova, a dvocifren je još bio samo Nikola Kalinić sa 10.
Četvrti meč finalne serije plej-ofa ABA lige između Cedevite i Crvene zvezde igra se sutra od 20.30.

Povezana vest:  Radonjić: Nadamo se da će Srbija dobiti drugog šampiona