Izlozba AKT- crtezi studenata FPU u KomBank Art holu 1„AKT – crteži“ – izložba studenata FPU u KomBank Art holu

Na novootvorenoj izložbi „AKT – crteži“ u KomBank Art holu, studenti sa Fakulteta primenjenih umetnosti predstavili su svoje crtačko umeće putem akta, prikazujući svu šarolikost, svežinu i nadarenost svojih pristupa čoveku kao motivu i crtežu kao mediju.
Izloženi crteži predstavljaju presek aktuelnog rada studenata treće i četvrte godine FPU na predmetu AKT 1 i AKT 2, a to su ujedno i jedini crtački predmeti na starijim godinama Fakulteta. Upravo iz tog razloga ovi predmeti su, po rečima profesorke Daniele Fulgosi, opšti i neophodni, kako za bavljenje primenjenom umetnošću, gde je čovek mera svih delatnosti, tako i kao deo stalnog umetničkog i intelektalnog treninga.
-Ja sam izuzetno zadovoljna radom studenata i celokupnom atmosferom na ovom predmetu. Osim slobode koju studenti na mom predmetu imaju i mogućnosti da probaju sve crtačke tehnike, cilj nije samo površno, tehnički uspešno crtanje, već autentičan crtež. Cilj predmeta je, u neku ruku i „održavanje vatre“ i ljubavi prema ctrežu kao mediju. Izloženi radovi su apsolutno urađeni na jednom profesionalnom nivou i svi možemo biti ponosni i zadovoljni. – izjavila je Daniela Fulgosi, profesorka Fakulteta primenjenih umetnosti.
Izloženi su radovi studenata odseka: grafika, keramika, unutrasnja arhitekura i kostim.
-Ovo je prva izložba na kojoj učestvujem i ovakav vid promocije naših radova je veoma važan za dalju karijeru. Crtež je bitan za sve sfere umetnosti – za vajare, keramičare, ali i slikare, jer najbitnije je da imate konstrukciju svega što radite i da umete da se izrazite skromnim materijalima. Konkretno ja radim isključivo olovkom i jedna olovka je dovoljna za nastanak mnogobrojnih umetničkih dela. – izjavila je Andreja Džonkić, studentkinja treće godine Fakulteta primenjenih umetnosti.
Ulaz u KomBank Art hol je besplatan, a izložba će biti otvorena do 14. maja.

Povezana vest:  Sterijino pozorje s duplo manjim budžetom nego lane