nba novi logoNBA VESTI
Memfis u polufinalu plej ofa Zapada

Košarkaši Memfisa plasirali su se u polufinale plej ofa Zapadne konferencije NBA lige pošto su u četvrtfinalnoj seriji savladali Portland sa 4:1.
Do jutrošnjeg trijumfa 99:93, koji ih je odveo među četiri najbolja tima na Zapadu, Memfis je predvodio španski reprezentativac Mark Gasol sa 26 poena i 14 skokova.
Uz Gasola u pobedničkom timu istakli su se Kortni Li sa 20, Zek Rendolf 16 i Džef Grin sa deset koševa.
Na suprotnoj strani Si Džej Mekalum je bio najefikasniji sa 33 koša. Demijan Lilard je ubacio 22, a LaMarkus Oldridž 14.
Protivnik Memfisu u polufinalu plej ofa biće najuspešniji tim ligaškog dela šampionata Golden Stejt, koji će biti i domaćin na startu serije. Prva utakmica igra se već u noći između nedelje i ponedeljka.
U nastavku plej ofa u Istočnoj konferenciji Atlanta je jutros savladala Bruklin sa 107:97 i povela sa 3:2 u toj četvrtfinalnoj seriji.
DeMar Kerol bio je najefikasniji pojedinac Atlante sa 24 poena, ali, čini se da su veći doprinos pobedi Atlante dali Al Horford i Džef Tig.
Obojica su suparniku ubacili po 20 koševa, s tim što je Horfod imao i 15 skokova, a dva puta je i blokirao šut protivnika. Tig je, pak, košgeteskom učinku dodao osam asistencija i tri ukradene lopte.
U poraženom Bruklinu najjači utisak ostavio je Alan Anderson sa 23 poena.
Naredna utakmica igraće se u noći između petka i subote u Bruklinu, a eventualna „majstorica“ dva dana kasnije u Atlanti.
Rezultati:
ISTOČNA KONFERENCIJA
Atlanta – Bruklin 107:97 (3:2 u seriji)
ZAPADNA KONFERENCIJA
Memfis – Portland 99:93 (4:1, Memfis u polufinalu)

Povezana vest:  Italija čeka Srbiju u četvrtfinalu