nba novi logoNBA VESTI
Čikago u polufinalu, Klipersima i San Antoniju „majstorica“

Košarkaši Čikago Bulsa plasirali su se u polufinale plej ofa Istočne konferencije NBA lige pošto su u četvrtfinalnoj seriji savladali Milvoki sa 4:2.
Plasman među četiri najbolja tima na Istoku Bulsi su ostvarili jutrošnjim trijumfom u Milvokiju 120:66, što je najubedljivija pobeda tima iz Čikaga u klupskoj istoriji, u utakmicama plej ofa.
U isto vreme pobeda Čikaga sa 54 koša razlike za četiri poena je slabija od rekorda plej ofa NBA lige koji je u vlasništvu Minesote još od 19. marta 1956. godine kada je taj tim savladao Sent Luis sa 133:75!
Pored činjenice da je Milvoki doživeo najteži poraz od kada klub ostoji, jedan od kurioziteta sa ove utakmice je i taj da nijedan igrač Milvokija nije imao dvocifren košgeterski učinak. Najefikasniji bio je Zaza Pačulia sa osam poena!
Na suprotnoj strani najefikasniji bili su Majk Danlivi sa 20 i Španac Pau Gasol sa 19 koševa.
Protivnik Čikagu u polufinalu plej ofa Istočne konferencije biće Klivlend.
Na Zapadu, saga u duelima San Antonija i Klipersa iz Los Anđelesa je nastavljena. Klipersi su jutros, kao gosti, savladali aktuelnog prvaka sa 102:96 pa će o putniku u polufinale plej ofa odlučivati „majstorica“.
Do odlučujućeg meča, koji se igrati u Stejpls centru u noći između subote i nedelje, Kliperse su predvodili Blejk Grifin, Džej Džej Ridik i Kris Pol.
Prvi je, uz 24 poena, imao i 12 skokova, dok su Ridik i Pol utakmicu završili sa po 19 koševa.
U poraženom San Antoniju istakao se Italijan Marko Belineli sa 23 poena, od čega sedam „trojki“.
Rezultati:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Milvoki – Čikago 66:120 (2:4 u seriji, Čikago u polufinalu)
ZAPADNA KONFERENCIJA:
San Antonio – L.A. Klipers 96:102 (3:3)

Povezana vest:  Vujošević: Logično je da Beograd bude domaćin F-4