Okupljanje-11Košarkašice Srbije pobedile Crnu Goru na kraju priprema

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je večeras na Zlatiboru selekciju Crne Gore sa 73:66 (17:24, 18:13, 16:13, 22:16) i tom prijateljskom utakmicom završila prvi deo priprema za prvenstvo Evrope.
Izabranice selektorke Marine Maljković posle dve nedelje boravka na Zlatiboru vraćaju se u Beograd, gde će nastaviti sa treninzima do naredne srede.
-Prvi deo priprema prošao je veoma dobro, od pristupa igračica, do uslova za treninge, kao i utakmica sa Crnom Gorom. Sve ide svojim tokom. Polako prepoznajemo šta sve možemo da uradimo i na koje segmete treba najviše da se koncentrišemo. Sa našim prijateljima iz Crne Gore odigrali smo dve pripremne utakmice, vrlo su neugodan rival, jer igraju čvrstu i agresivnu košarku, baš kao i mi. Nadam se da će obe ekipe ostvariti najbolje moguće rezultate na šampionatu – rekla je Maljković.
Najbolje srpske košarkašice krajem sledeće nedelje učestvovaće na na jakom turniru u Lionu, gde će se sastati sa selekcijama Slovačke, Francuske i Velike Britanije.
Ovogodišnji Evrobasket biće održan od 11. do 28. juna u Mađarskoj i Rumuniji, a Srbija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Povezana vest:  Crna Gora pobedila u Talinu