jedro nade-nikola malovic vNagrada „Pečat vremena“ ovenčala roman „Jedro nade“ Nikole Malovića
 
Književnici Nikola Malović i Slavica Garonja ove godine su ravnopravno podelili nagradu „Pečat vremena“ za književnost. Nagrada je Nikoli Maloviću dodeljena za roman „Jedro nade“, a Slavici Garonji za knjigu „Povratak u Arkadiju“.
Ovogodišnji laureati nagrade „Pečat vremena“, ustanovljene 2011, proglašeni su odlukama donetim na završnim sednicama žirija, održanim 5. maja u Beogradu. Odluku o nagradi „Pečat vremena“ za književnost doneo je žiri u sastavu: prof. dr Jovan Popov (predsednik), Veroljub Vukašinović, Branko Stojanović, Ljiljana Bogdanović i mr Vladimir Dimitrijević.
Nagradu „Pečat vremena“ čine Povelja i novčani iznos od 500.000 dinara. Ovo priznanje tradicionalno dodeljuje nedeljnik „Pečat“.
Nagrada se, u skladu sa naumom osnivača, dodeljuju autorima, odnosno delima koja su tokom jedne kalendarske godine značajno obeležila nacionalno književno stvaralaštvo, kao i oblasti nacionalnih društveno-istorijskih, kulturoloških, filozofskih i širih teorijskih i političkih istraživanja.
Nagrada će laureatima biti uručena u utorak, 12. maja, u Zvezdara teatru u Beogradu, na Dan Svetog Vasilija Ostroškog – sveca pokrovitelja nagrade „Pečat vremena“.
Pečat vremena za književnost do sada su dobili: Matija Bećković (2011), Rajko Petrov Nogo (2012), Milovan Danojlić (2013), Ivan Negrišorac (2014). Nagrada „Pečat vremena“ dodeljuje se i za oblast nauke i društvene teorije.
Povezana vest:  Roman Simović na svečanom zatvaranju 48. BEMUS-a