dule vujosevic kzn okt 2014 1Vujošević: Forma nije sjajna, ali biće bolje

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je posle pobede nad Metalcem da će crno-beli podizati formu iz meča u meč.
Crno-beli su večeras u Pioniru slavili rezultatom 82:61 i zadržali maksimalan učinak nakon 4. kola Superlige Srbije.
-Zadvoljan sam rezultatom, borbenošću i željom, koju pokazuju igrači. Bilo je momenata kada nismo kontrolisali igru. Mnogi su nas procenjivali kroz igru protiv FMP-a u Železniku. Naša forma nije sjajna, ali postoji mogućnost za podizanje i ono će doći kroz utakmice – rekao je Vujošević na konfernciji za medije.
On je dodao da je zadovoljan zalaganjem igrača, koji su maksimalno motivisani, iako nisu redovno plaćeni.
-Hvala publici koja je došla da nas podrži, ovi momci to zaslužuju. Oni su izuzetno motivisani i borbeni, iako su neredovno plaćeni. Teško je i u familiji kada nema za hleb, pa dođe do loših odnosa. Ovi momci se ponašaju kao da su redovno plaćeni. Mogu da razumem da se jedna strana više pomaže, ali ne i da se uništava drugi klub. Ne treba da se finansira opozicija, već insitucija-rekao je Vujošević.
Trener Partizana istakao je da Metalac nije slučajno izborio plasman u Evropu preko ABA lige, jer je reč o dobro ukomponavanoj ekipi, koju nije lako dobiti.
Trener košarkaša Metalca Vladimir Đokić smatra da je Partizan zasluženo došao do pobede.
-Ocekivali smo da ćemo pružiti jači otpor, jer je Partizan bio oslabljen neigranjem povređenog Saše Pavlovića. Bila je ideja da snažno uđemo u meč, ali nismo uspeli u tome. Partizan je dominirao tokom celog meča. Pokušali smo da se vartimo šutem za tri poena, došli do 35:30 i onda stali. Malo nas je stigao i umor, Partizan je odigrao dobro u odbrani i morali smo više da se oslanjamo na šut – rekao je Đokić.
U narednom 5. kolu Superlige Partizan 11. maja gostuje novosadskoj Vojvodini, dok Metalac dočekuje ekipu Tamiša iz Pančeva.

Povezana vest:  Zvezda dočekuje Široki za novu pobedu