nba novi logo

NBA VESTI

Golden Stejt i Atlanta vratili seriju na početak

Košarkaši Golden Stejta savladali su jutros kao gosti Memfis sa 101:84 i izjednačili rezultat na 2:2 u polufinalnoj seriji plej ofa Zapadne konferencije.
Pobedu kao gost ostvarila je i Atlanta protiv Vašingtona (106:101) koja joj je, takođe, donela izjednačenje na 2:2 u polufinalnoj seriji, ali Istočne konferencije-
Sa 33 koša, osam skokova i pet asistencija „ratnike“ je do brejka u Memfisu predvodio najbolji igrač ligaškog dela šampionata (MVP) Stefon Kari. Uz Karija, u pobedničkom timu istakli su se još Drejmond Grin sa 16 poena i deset uhvaćenih lopti, odnosno Klej Tompson sa 15 koševa.
U poraženom Memfisu najjači utisak ostavio je španski reprezentativac Mark Gasol novim dvocifrenim učinkom u dve kategorije (dabl-dabl) – 19 poena i deset skokova.
Naredna utakmica, u kojoj je domaćin Golden Stejt, igraće se u noći između srede i četvrtka u Ouklendu.
Prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji Istoka Atlanta je izgubila već u prvoj utakmici kada je na svom terenu poražena od Vašingtona. Uzvratila je, međutim, jutros i seriju vratila na početak pošto će u eventualnoj „majstorici“ ona biti domaćin.
Najveći deo zasluga za trijumf u Vašingtonu pripadaju triju Džef Tig, Pol Milsap, Al Horford.
Prvi je, sa 26 koševa, bio najefikasniji igrač Atlante. Milsap je, uz 19 poena imao šest asistencija i pet uhvaćenih lopti, dok je Horford utakmicu završio sa 18 koševa i deset skokova.
Najistaknutiji pojedinac Vašingtona bio je Bredli Bil sa 34 poena što je njegov najbolji košgeterski ucinak u karijeri, u utakmicama plej ofa.
Naredni meč ova dva tima igraće se u Atlanti, u noći između sređe i četvrtka.

Povezana vest:  Zvezda bolja od PAOK-a