marina maljkovic srb kina

Košarkašice Srbije na turniru u Francuskoj

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovaće danas u Lion, gde će učestvovati na prijateljskom turniru sa domaćom selekcijom Francuskom, Slovačkom i Velikom Britanijom.
Selektor Marina Maljković će na turnir, koji služi kao provera pred prvenstvo Evrope u Rumuniji i Mađarskoj, povesti 14 košarkašica.
-Ukazana mi je velika čast da zajedno sa mojim klubom Lionom učestvujem u organizaciji ovog velikog košarkaškog spektakla. Na taj način pokazali su koliko vole i cene Srbiju i našu košarku. Biće to jedno veliko iskustvo, ali i prava provera da vidimo gde se u ovom trenutku nalazimo – rekla je selektor Marina Maljković.
Srbija prvi meč na turniru igra u četvrtak protiv Slovačke od 18 sati, a kao glavni događaj najavljena je utakmica protiv Francuske u petak od 21 sat u dvorani Tonija Parkera „Astrobal“. Poslednji meč na programu je u subotu protiv Velike Britanije od 16.30. Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji održaće se od 11. do 28. juna, a Srbija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Povezana vest:  Đilas odlazi iz Košarkaškog saveza Srbije