Vujošević: Treba biti umereni optimista

dusko_vujosevic_trener_parSelektor Crne Gore i trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas novinarima da treba biti umereni optimista kada je u pitanju nastup Srbije na Svetskom prvenstvu u Turskoj.

-Reprezentacija je osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu postigla fantastičan uspeh, ali je sigurno izašla iz okvira realnog. Moramo da shvatimo da je ekipa na dobrom putu, ali da još nije realno druga u Evropi – rekao je Vujošević, sa kojim su novinari razgovarali pred odlazak Partizana u Francusku.

Povezana vest:  Kreativni tim ponovo kreira (VIDEO)

Srbija će igrati u grupi sa Argentinom, Australijom, Nemačkom, Angolom i Jordanom, a u osmini finala se ukršta sa onom u kojoj su SAD, Slovenija, Brazil, Hrvatska, Iran i Tunis.

-Osnovna nepovoljnost žreba je grupa sa kojom se ukrštamo. Reprezentacija će biti jača za one igrače koji su godinu dana igrali u Evropi, koji žele i kojima je čast da igraju, a ne da misle da časte nekoga svojim prisustvom – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Zvezda lako do pobede protiv Mornara

-Verujem da će Srbija uspešno igrati na Svetskom prvenstvu, ali ne mislim da srebro sa EP treba da bude osnov za očekivanja. Treba biti umereni optimista – rekao je Vujošević.