nikola_pekovic_5_par_hel

EVROLIGA

Partizan ide na Makabi bez obećanja, ali sa željom

 

Košarkaši Partizana putuju sutra u Tel Aviv, gde će odigrati dve utakmice sa Makabijem u dva takmičenja, a jedini cilj za šampiona Srbije jeste stari – da odigra najbolje što ume, bez obzira na okolnosti i na protivnika.

-Znamo da nas čeka izuzetno teška utakmica, pogotovo na njihovom terenu. Oni su izuzetna ekipa, sa odličnim igračima. Idemo tamo da svako da 100 odsto svojih mogućnosti, pošto ne možemo da kažemo da idemo po pobedu – rekao je novinarima u Beogradu centar Nikola Peković.

-Biće motivisani, ali bićemo i mi, i oni to znaju. Moramo da igramo sve vreme, svih 40 minuta, bez ‘praznih’ perioda – dodao je Peković.

Partizan u četvrtak igra u drugom kolu Evrolige, dok u subotu protiv istog rivala igra u Jadranskoj ligi. Trener Vlade Jovanović rekao je da su obe utakmice važne njegovom timu.

Povezana vest:  Zvezda protiv Budućnosti želi nastavak serije

-Čekaju nas dve utakmice u tri dana, a svaka je važna na svoj način. Makabi je jako ozbiljna ekipa, a kod kuće igraju brzo i u serijama, posle kojih se teško vraća. Imaćemo dan pauze da analiziramo šta može da se uradi – rekao je Jovanović.

Šampioni Srbije i Izraela pretrpeli su poraze u prvom kolu Evrolige, dok u Jadranskoj ligi imaju sve pobede iz četiri kola. Makabi je prošle sezone stigao do finala takmičenja, a trener Partizana rekao je da izraelska ekipa ima iste ambicije i ove sezone.

-Imali su promene u sastavu, ali znamo da imaju slične ili iste ambicije kao i prošle sezone. Ne možemo da obećamo pobedu, ali možemo da damo svoj maksimum – kazao je trener beogradske ekipe.

Povezana vest:  Kuk prešao u Lijetuvos Ritas

Novinare je zanimalo i da li su novi igrači mentalno spremni da pruže maksimum, a Jovanović je priznao da postoji taj problem.

-Istina je da je novim igračima lakše da igraju u gostima. Nisu navikli da imaju takve navijače, koji nas nose. Publika pomaže, ali kod njih stvara nekakvu preteranu odgovornost da im vrate istom merom – objasnio je Jovanović.

Makabi vodi trener Dejvid Blat, koji voli da igra zonski presing, što je način odbrane koji je sasvim nov za plejmejkera Partizana Ejsija Loa, što se videlo i u meču protiv Efesa.

-Sigurno će igrati zonski presing, ali ne zato što su to videli od Efesa, nego zato što oni to stalno igraju. A igraju i kombinovanu odbranu i meč-ap zonu, to je, jednostavno, Blatov potpis – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  Trinkijeri: Srbija može da dobije SAD

-Što se tiče Loa, isti je problem kao do sada. On ima četiri godine NBA iskustva, ali nikada nije igrao u plej-ofu, a svi znamo da su to dva različita takmičenja, tako da nije imao probleme pritiska. Tu je i novi način igre. On je pametan, a svi mu pomažemo da se što pre uklopi – rekao je Jovanović.

Utakmica Makabi – Partizan igra se u četvrtak u 21.00. Crno-beli u Izrael putuju sutra predveče. Ove dve ekipe sastajale su se do sada 17 puta, a izraelski tim je uspešniji, pošto ima 12 pobeda.