lazar_markovic_par_par_rad

Zoran Marić objavio spisak kandidata za kvalifikacije u Izraelu

 

Okupljanje omladinske reprezentacije zakazano za ponedeljak 31.oktobar, u konkurenciji 20 igrača i tri golmana. – Rivali u prvom krugu domaćin Izrael, Litvanija i Češka. Nakon sjajno odigranog prvog kvalifikacionog turnira u konkurenciji kadeta, na zvaničnu evropsku scenu uskoro izlaze i najbolji srpski omladinci (igrači do 19 godina) koje takođe očekuje prvi krug kvalifikacija za PE 2011/12. Domaćini mini turnira naše grupe 5 biće Izrael od 8. do 13.novembra, a rivali „orlićima“ biće još vršnjaci Litvanije i Češke.

Selektor U-19 reprezentacije Srbije, Zoran Marić, objavio je spisak od 20 igrača i tri golmana koji su dobili poziv za okupljanje 31.oktobra do 10 sati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi gde će se obaviti sedmodnevne pripreme uoči odlaska za Izrael.

Povezana vest:  Ronaldo u 50 ligaških utakmica za Real postigao 48 pogodaka

Na spisku se nalaze:

Golmani: Filip Pajović (Videoton), Ivan Pavlović (Crvena zvezda), Miloš Čavić (Vojvodina).

Odbrana: Nikola Aksentijević (Partizan), Filip Stojković (Crvena zvezda), Uroš Spajić, Stefan Rudić (Crvena zvezda/Sopot), Nemanja Radoja (Vojvodina/ČSK), Uroš Radaković (Proleter, Novi Sad).

Sredina terena: Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Marko Poletanović (Vojvodina/Cement), Marko Pavlovski, Nemanja Mladenović (OFK Beograd), Ivan Petrović (Radnički, Kragujevac), Uroš Nikolić (Videoton), Stefan Dimić (Rad), Miloš Deletić (Kjevo Verona), Saša Ivković (Teleoptik).

Napad: Lazar Marković (Partizan), Ivan Dragićević, Nikola Đorđević (Crvena zvezda/Sopot), Aleksa Božović (BASK), Aleksandar Čavrić (Banat).

Selektoru Mariću tokom priprema pomagaće treneri Goran Šaula i Đorđe Vasić, trener golmana Boris Nađ i kondicioni trener Dejan Rađenović, a stručni štab čine još Stanko Čović (doktor), Dejan Toševski (fizioterapeut), Igor Gačić (tim menadžer) i Đorđe Otović (ekonom).

Povezana vest:  Zlatnu loptu ubuduće FIFA i Frans Fudbal biraju zajedno

Kad je u pitanju spisak fudbalera, od ranije je poznato da na njemu neće biti najboljeg igrača „generacije 1993“ Matije Nastasića koji standardno igra za mladu reprezentaciju i italijansku Fiorentinu, a zbog bolesti prvi krug kvalifikacija propustiće i Nikola Ninković (Partizan). U narednim danima biće poznato i hoće li Zoran Marić moći da računa i na Lazara Markovića, trenutno najdarovitijeg napadača u državi, nakon što budu obavljeni zvanični razgovori na relaciji Partizan – FSS.

Tokom sedmodnevnih priprema „orlići“ će odigrati i jednu prijateljsku utakmicu sa srpskoligašem FK Žarkovo, u sredu 2.novembra od 14.30 u Staroj Pazovi, a do odlaska za Izrael stručni štab moraće da se opredeli za definitivan spisak od 18 fudbalera.

Povezana vest:  Ćavi se nada tituli šampiona Evrope na svom odlasku iz Barselone

Na kvalifikacionom turniru Srbija će startovati 8.novembra protiv Litvanije u mestu Bat Jam (13.00 po našem vremenu), dva dana kasnije igraćemo protiv domaćina Izraela u Hercliji (16.00), a poslednji duel očekuje nas 13.novembra ponovo u Bat Jamu protiv Češke (13.00). Dve prvoplasirane selekcije nastaviće kvalifikacije na proleće 2012.godine, kao i jedna najbolja trećeplasirana selekcija iz svih 12 grupa.

Domaćin finalnog turnira U-19 Prvenstva Evrope 2012.godine biće Estonija, a šest reprezentacija sa tog takmičenja izvadiće vizu i za U-20 FIFA Prvenstvo sveta 2013.godine.