euroleague basketball logoReal pobedio Fenerbahče i plasirao se u finale Evrolige
 
Košarkaši Real Madrida plasirali su se u finale završnog turnira Evrolige, čiji su domaćini, savladavši večeras u drugoj polufinalnoj utakmici ekipu Fenerbahčea iz Istanbula sa 96:87 (20:21, 35:14, 21:24, 20:28).
Real je izborio deveto finale elitnog takmičenja, a boriće se za devetu titulu kontinentalnog šampiona, prvu od 1995. godine.
Protivnik španskog „kraljevskog kluba“ u meču za novi trofej biće grčki Olimpijakos, koji je ranije večeras u prvom polufinalu pobedio favorizovani CSKA iz Moskve nakon spektakularnog preokreta (70:68).
Posle izjednačene prve četvrtine, koju je ekipa Željka Obradovića dobila sa poenom razlike, Real je u drugoj zaigrao fantastično i već tada prelomio utakmicu.
Domaći košarkaši potpuno su dominirali u tom delu meča u ubacili čak 35 poena, uz šest uzastopnih trojki, od čega je Rivers pogodio četiri.
Ekipa Fenerbahčea bila je nemoćna da zaustavi raspoloženog protivnika, koji je na odmor otišao sa 20 razlike (55:35), a početkom treće deonice prednost Reala narasla je na plus 27 (64:37).
Tek tada je turski klub zaigrao angažovanije, međutim, bilo je jasno da nema ni snagu ni kvalitet da ugrozi sigurnu pobedu domaćina i u završnici uspeo je samo da ublaži zasluženi poraz.
Real su do trijumfa predvodili Rivers sa 17, Rodrigez sa 13 i Fernandez, Noćioni i Ljulj sa po 12 poena, dok su u ekipi Fenerbahčea najefikasniji bili Gaudlok sa 26 i Veseli sa 20, dok su srpski reprezentativci Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica ubacili 12, odnosno 11 poena.
Finalna utakmica završnog turnira Evrolige između Real Madrida i Olimpijakosa na programu je u nedelju od 20 sati, a tri sata ranije za treće mesto igraju CSKA i Fenerbahče.
Povezana vest:  Todorić: Imamo malo prijatelja, igrali smo da preživimo