zvezda ekipa pozdrav-1Zvezda u finišu pobedila Megu
 
Košarkaši Crvene zvezde nastavili su da pobeđuju u Super ligi Srbije, pošto su danas u Sremskoj Mitrovici pobedili Megu Leks sa 90:86 (15:23, 25:23, 25:25, 25:15), u osmom kolu takmičenja.Zvezda nije lako došla do trijumfa, pošto je sve vreme meča gubila, da bi Maik Cirbes penalima u 37. minutu doneo crveno-belima prvo vođstvo, 82:81.
Nikola Jokić je na kratko povratio vođstvo Mege, ali su Boban Marjanović i Čarls Dženkins vezali četiri poena i doveli Zvezdu do tri poena prednosti u poslednjem minutu. Nemanja Krstić je pogodio koš za poen zaostatka, 86:85, ali je onda Dženkins položio loptu u koš, a Luka Mitrović je posle neuspelog napada Mege dao oba bacanja, doveo Zvezdu do pet poena prednosti i tako rešio meč.
Šampion Jadranske lige i osvajačKupa Srbije sada ima svih osam pobeda, dok Mega ima učinak od četiri pobede i četiri poraza.
Zvezdu je predvodio Boban Marjanović sa 20 poena i sedam skokova. Dženkins je postigao 16, Markus Vilijams 14, a Mitrović 13 poena.
Najefikasniji u Megi bio je Kori Vebster sa 22 poena, dok je Nikola Jokić završio utaklmicu sa 17 poena i osam skokova, a Nenad Miljenović sa 12 poena i osam asistencija.
Povezana vest:  NBA VESTI, Drugi poraz Oklahome, loš Durent