nba novi logo

NBA VESTI

Klivlend napravio brejk u Atlanti

U prvoj utakmici finala plej ofa Istočne konferencije NBA lige košarkaši Klivlenda savladali su jutros u Atlanti domaćina sa 97:89 (20:26, 31:25, 23:16, 23:22) i poveli sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Sa aspekta Klivlenda ishod ovog meča imao je dvostruki značaj. Jedan je što je brejkom anulirana prednost domaćeg terena Atlante već na startu serije, a drugi što je Klivlend prvi put u klupskoj istoriji ostvario pobedu kao gost u prvoj utakmici plej ofa.
Prethodnih 14 gostovanja u startnim mečevima plej ofa završena su neuspehom, pa je skor Klivlenda do jutros iznosio 0 – 14!
Do trijumfa koji bi, možda, mogao da odredi konačni ishod finala plej ofa Istoka Klivlend su predvodili Lebron Džejms i Džej Ar Smit. Džejms je utakmicu završio sa 31 poenom, osam skokova i šest asistencija, dok je Smitov učinak iznosio 28 koševa i osam uhvaćenih lopti. Smit je, pritom, pogodio čak osam „trojki“ iz 12 pokušaja.
U poraženoj Atlanti najjači utisak ostavio je Džef Tig sa 27 poena. Bivši igrač Crvene zvezde i makedonski reprezentativac Pero Antić na terenu je proveo deset minuta, a jedino pozitivno što je učinio za svoj tim to su tri uhvaćene lopte.
Naredna utakmica, takođe u Atlanti, igraće se u noći između petka i subote.

Povezana vest:  Đorđević okupio košarkaše na pripreme za EP