ABA liga horiz colSrpski klubovi poručili ABA: Transformacija po zahtevu FIBA

Košarkaški savez Srbije (KSS) i srpski klubovi učesnici regionalnog takmičenja pozvali su danas rukovodstvo ABA lige da transformacija takmičenja bude usklađena u skladu sa zahtevima FIBA i standardima Evrolige.
To praktično znači da KSS, Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks i Metalac insistiraju da privatnih lica nema u vlasništvu takmičenja, kako zahteva FIBA, jer bi u protivnom bili suočeni sa sankcijama, među kojima je i zabrana nastupa reprezentacije na Evropskom prvenstvu.
-Srpski nacionalni košarkaški interes je nesmetano učešće reprezentativnih selekcija na svetskim i evropskim prvenstvima. Svi klubovi i nacionalni košarkaški savezi su saglasni da sve odluke usklađuju u odnosu na taj najviši srpski košarkaski interes – navodi se u saopštenju posle današnjeg sastanka u Kući košarke.
Ujedno, srpski klubovi, učesnici regionalnog takmičenja i nacionalni košarkaški savez apeluju na involivirane strane da se nastave razgovori kako bi se došlo do rešenja prihvatljivog za FIBA, klubove učesnike regionalne lige i nacionalne saveze sa prostora bivše Jugoslavije.

Povezana vest:  Održan Dan ženske košarke u Leskovcu