dejan radonjic kzn crowne

Radonjić: Titula u Srbiji draža od one u ABA ligi

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će njegova ekipa učiniti sve da ponovo pobedio Partizan i osvoji prvu šampionsku titulu posle 17 godina.
Crveno-beli vode u finalnoj seriji sa 2:0 i u slučaju sutrašnje pobede osvojiće prvu titulu prvaka Srbije posle 1998. godine.
-Uspeli smo u onome što smo želeli, napravili brejk i sa 2:0 došli u situaciju da nam je u sledeća tri meča potreban jedan trijumf kako bismo došli do titule. Svesni smo da će Partizan dati sve od sebe da pokuša da se vrati i produži seriju. Neće biti nimalo lako, ali uprkos povredama nadamo se najboljem – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.
On je izjavio da će najverovatnije još jedan meč propustiti Stefan Jović, koji je u prethodnom meču pogođen stolicom u glavu i nije ulazio u igru.
-Situacija je praktično ista, iako smo se nadali drugačije i da će iskoristiti pauzu kako bi zalečio povredu. Što se tiče udarca koji je dobio sa tribina, Stefan se dobro oseća. Pod opterećenjem je još uvek Marjanović – naveo je crnogorski trener.
Radonjić je istakao da bi mu osvajanje titule u Srbiji bilo draže od trofeja ABA lige.
-Postoji euforija, ali moramo da damo maksimum kako bismo bili spremni. Imali smo puno situacija koje bismo mogli da analiziramo slično ovoj. Mentalni odnos tima je maksimalno prisutan i znamo šta je potrebno da uradimo –
Prema njegovim rečima rivalitet na terenu bi trebalo da postoji, ali da ne izlazi iz sportskih okvira.
-Pozvao bih navijače da dođu u velikom broju i navijaju fer. Voleo bih da se priča samo o košarkaškim stvarima Želimo da smanjimo njihov kvalitet na najmanju meru, Partizan je osvojio mnogo titula, ima dosta igrača sa iskustvom i želeće da produži seriju – zaključio je Radonjić.
Treća utakmica finalne serije plej-ofa Superlige igra se sutra od 21 sat, a domaćin je Crvena zvezda.

Povezana vest:  Košarkaši Železničara ponovo odlični na domaćem terenu