cz partizan 3plejof (2)

Mačvan: Dobra škola za one koji ostaju i nas koji odlazimo

Košarkaš Partizana Milan Mačvan čestitao je Crvenoj zvezdi na tituli šampiona Srbije i rekao da će danas završena sezona biti velika škola za njegovu ekipu.
-Ovo će biti dobra škola za sve, kako za mlade igrače koji će ostati u Partizanu, tako i za nas koji odlazimo – rekao je Mačvan novinarima posle utakmice.
Partizan je izgubio od Crvene zvezde u finalu srpskog prvenstva i tako prekinuo niz od 13 uzastopnih titula.
-Čestitam Zvezdi na dobroj sezoni, osvojili su tri trofeja… Pružili smo dostojan otpor. Žao mi je što nismo dobili bar jednu utakmicu, da seriju učinimo zanimljivijom, ali još jednom svaka čast igračima Zvezde i njhovom stručnom štabu – kazao je Mačvan.
Prema njegovim rečima, „večiti“ rival je bio konstantan tokom cele sezone.
-Igrali su konstantno tokom cele sezone, bez oscilacija, igrali su Top16 fazu Evrolige, tako da nema šta dalje da se priča – dodao je reprezentativac Srbije.
On je uz kapitena Dragana Milosavljevića jedini iz ekipe Partizana pristao da razgovara sa novinarima posle utakmice.
-Zahvalio bih se klubu, saigračima, stručnom štabu, svima sa kojima sam imao priliku da sarađujem tokom sezone. Mislim da smo pružili dostojan otpor pored svega kroz šta smo prolazili. Ova ekipa je neke utakmica odigrala blistavo, neke lošije. Imali smo nagoveštaja da možemo bolje od ovoga u finalu, ali nismo uspeli. Ostaje mali žal, ali to je to – naveo je Mačvan.

Povezana vest:  Radonjić: Moj najteži zadatak otkako sam u Zvezdi