marina maljkovic srb kina

Maljković: Timski i bez straha na Španiju

Ženska košarkaška reprezentacije Srbije sutra u Đeru igra meč drugog kola druge faze Evropskog prvenstva protiv selekcije Španije, aktuelnog prvaka Starog kontinenta.
Izabranice Marine Maljković pobedile su u četvrtak Slovačku sa 76:74 i nalaze se blizu plasmana u četvrtfinale, a da bi sigurno izborile mesto među osam najboljih timova na šampionatu potrebna im je još jedna pobeda.
-Španija je glavni predvodnik tvrde, inteligentne, agresivne moderne košarke, koja se danas igra na najvišem nivou. To je ozbiljna ekipa koja radi 40 minuta, mnogo je brza i taktički potkovana. Mi treba da se adaptiramo na takvu igru, ali i na suđenje koje je takođe na jednom drugačijem nivou u odnosu na prvu fazu – rekla je Maljković.
Srbija trenutno deli drugo mesto na tabeli grupe F sa Rusijom sa dve pobede i jednim porazom, dok je Španija na čelu sa tri trijumfa.
-Srbija ako ispravi greške može daleko. Potrebna nam je igra kao protiv Slovačke. Sada smo u jednom ozbiljnijem svetu i moramo da se ponašamo u skladu s tim. Dobila sam timsku igru protiv Slovačke i želim da se tako i nastavi. Da i dalje igramo pametno u napadu i odbrani, da u svakoj utakmici odigramo 40 minuta maksimalno koncentrisani i foksuirani na to da smanjimo greške – kaže selektorka reprezentacije Srbije.
Utakmica između Srbije i Španije igra se sutra od 20.30 sati.

Povezana vest:  Jokić vodio Denver, Džejms bez plej-ofa posle 14 godina