Odbojka z Srbija-Holandija 003EI 2015 BAKU
Odbojkašice pretrpele prvi poraz u Bakuu
 
Odbojkašice Srbije pretrpele su, od selekcije Holandije, prvi poraz na Evropskim igrama u Bakuu. Holanđanke su slavile rezultatom 3:2, po setovima 20:25, 25:22, 26:28, 25:16 i 15:9, posle 142 minuta igre.
Naše devojke su imale prednost od 2:1 u setovima protiv sjajnih Holanđanki, ali nisu uspele da ubeleže četvrtu pobedu u nizu. Bez obzira na poraz, Srbija je i dalje prvoplasirana u grupi i ukoliko savlada reprezentaciju Rusije igraće u četvrtfinalu sa četvrtoplasiranom selekcijom iz A grupe. Najefikasnija u našem timu bila je Milena Rašić sa 17 osvojenih poena.
-Ispada da je Holandija bila najteži protivnik u dosadašnjem delu takmičenja. Pokazale su najbolju igru do sada, a mi nismo uspele da istrajemo u onome što smo se dogovorili. U svakom slučaju nije kraj I ima još dosta da se igra – rekla je Jovana Popović.
U nedelju , posle dana pauze, naredni protivnik naših devojaka biće reprezentacija Rusije. Slađana Mirković prokomentarisala je šta očekuje od tog meča: „Rusija nije došla u najjačoj postavi u Bakuu i smatram da će biti lakši rival od Holandije. Definitivno verujem da ćemo I mi pružiti više u tom meču nego danas.“
Povezana vest:  Brazilcima 70 odsto ulaznica za OI 2016. u Rio de Žaneiru