marina maljkovic srb kina

Maljković: Verujem u moje igračice

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da veruje da njen tim može da pobedi Tursku i izbori plasman u polufinale prvenstva Evrope.
Pred srpskim košarkašicama je najveći izazov u dosasadašnjem delu šampionata, pošto je od Turska gubila u najvažnijim utakmicama na takmičenjima u prethodne dve godine – u borbi za bronzu na Evropskom prvenstvu 2013. i četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2014. godine.
-Imaćemo dan manje odmora od Turske. U ovom trenutku zaboravljamo na umor i na sve loše što je bilo. Ne postoji veći motiv u četvrtfinalu od činjenice da nas je turska reprezentacija dva puta žestoko ranila u prethodne dve godine. Očekuje da ćemo zbiti redove, da će ceo tim pokazati hrabrost. Verujem da će moje igračice na ovoj utakmici biti one prave – rekla je Maljkovićeva.
Prema njenim rečima, najveća opasnost preti od kvarteta Jilmaz, Sanders, Alben i Vardali Demimen, koji dugo igra zajedno i ima ogromno iskustvo, kako reprezentativno, tako i evroligaško.
-Turska je na dosadašnjim utakmicama na šampionatu pokazala da je izuzetno kvalitetan i iskusan tim. Kao reprezentacija imaju dobru ličnu kartu, igraju vrlo “namazano” i do sada su na Evropskom prvenstvu pokazal najbolju košarku – ističe Maljkovićeva.
Plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine izboriće reprezentacije, koje dođu do polufinala, kao i petoplasirana ekipa na šampionatu.
Utakmica između Srbije i Turske igra se sutra od 18 sati u Budimpešti.

Povezana vest:  FMP ponovo pobedio u tesnoj završnici