nba_novi_logo

NBA DOIGRAVANJE

Oklahomi finale Zapada, Bulsi poveli

Oklahoma Siti Tander poslednja je ekipa koja se plasirala u konferencijsko finale. Na Zapadu lige proboj u borbu za prsten prvaka tražiće protiv Dalas Maveriksa.

U sedmoj utakmici serije protiv Memfis Grizlisa (Zak Randolf 17 poena, deset skokova), Tanderi su slavili 105-90 pobedu predvođeni najsjajnijim zvezdama kluba. Kevin Durant, najbolji strelac NBA lige, ubacio je 39 poena i uhvatio devet lopti, Rasel Vestbruk ostvario prvi triple-double u doigravanju (po 14 poena i asistencija, deset skokova), a Džejms Harden ubacio četiri trojke i 17 koševa za prolazak Tandera među poslednje četiri ekipe lige.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Pobede Metalca i Proletera

Oklahoma Sitiju ovo je prvo konferencijsko finale još od 1996. godine kada je tim, pod imenom Seattle SuperSonics, igrala u velikom finalu.

Tanderi će prvu utakmicu protiv Maveriksa odigrati u utorak u Dalasu.

Vestbrukov triple-double peti je u istoriji lige ostvaren u sedmoj utakmici doigravanja. Pre njega isto je za rukom pošlo Lariju Birdu, Džeriju Vestu, Džejmsu Vortiju i Skotiju Pipenu.

Istočna konferencija lige stigla je do finala. Prva utakmica igrana je u Čikagu gde su domaći Bulsi ostavili Majami Hit bez šanse u drugom poluvremenu susreta i slavili 103-82 pobedu.

Povezana vest:  Nikola Jokić dao 28 poena uz 21 skok za Denver

Priliku za povećati vođstvo čikaška ekipa će imati već u sredu ponovno u svom United Centeru.

Derik Rouz ubacio je najviše, 28 poena, a epitet igrača utakmice može se pripisati Luolu Dengu (21 koš, sedam skokova) koji je bio napadački raspoložen, ali ono važnije, odbrambeno je zaustavio LeBrona Džejmsa na samo 15 poena (šut 5-15).

Razliku u poenima Bulsi su napravili u „drugim“ napadima. Čak 19 napadačkih skokova, naprema šest gostujuće ekipe, rezultiralo je učinkom 31-8 za domaćina.

Povezana vest:  NBA VESTI, Atlanta u polufinalu

Kris Boš pokazao je najviše u redovima poraženog sastava. Utakmicu je završio s 30 koševa i devet uhvaćenih lopti.

NBA doigravanje, konferencijsko polufinale Zapada:

Oklahoma City (4) – Memphis (8) 105-90 (Durant 39p, 9s, Westbrook 14p, 10s, 14a, 5il / Randolph 17p, 10s)

(Oklahoma City dobila seriju 4-3)

konferencijsko finale Istoka:

Chicago (1) – Miami (2) 103-82 (Rose 28p, 6a, 4il, Deng 21p, 7s / Bosh 30p, 9s)

(Chicago poveo u seriji 1-0)