gurovic trenerMilan Gurović novi trener FMP-a

Bivši košarkaš i dosadašnji član stručnog štaba Crvene zvezde, Milan Gurović, novi je trener FMP-a. Gurović tako, preuzimanjem vođstva razvojnog tima Zvezde, pravi značajni iskorak u svojoj trenerskoj karijeri.
Proslavljeni košarkaš je u karijeri igrao za brojne klubove, ali je najveći trag među navijačima ostavio u Crvenoj zvezdi, sa kojom je 2006. godine osvojio Kup Radivoja Koraća. Gurović će kao igrač ipak biti zapamćen pre svega zbog fantastičnih partija koje je pružao za reprezentaciju. U dresu nacionalnog tima osvojio je evropsko zlato i bronzu, kao i zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Indijanopolisu.
Logičan potez nakon završetka igračke karijere bio je ulazak u trenerske vode. Posle rada u svojoj trenerskoj školi, postao je član stručnog štaba Crvene zvezde. Gurović je pre svega želeo da izrazi veliku zahvalnost upravi kluba na ukazanom poverenju:
– Velika je čast i zadovoljstvo postati trener prvog tima FMP-a. Želeo bih da se zahvalim i mom prethodniku, Milošu Pejiću, koji je mnogo uradio za ovaj klub i koji je postavio određene temelje u sistemu FMP-a. Ja ću da dam sve od sebe da svojim znanjem, iskustvom i vrednim radom pomognem mladim igračima iz FMP-a da postanu još bolji košarkaši i da zajedno ostvarimo postavljene ciljeve – izjavio je Milan Gurović.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Partizan posle produžetka slavio u Zagrebu