Seniorke Srb Pol 11

Srbija protiv Belorusije za plasman u finale EP

Ženska košarkaška reprezentacija igra večeras u Budimpešti protiv selekcije Belorusije u polufinalu Evropskog prvenstva.
Srpske košarkašice napravile su veliki uspeh pošto su u četvrtfinalu pobedile favorizovanu Tursku sa 75:63 i izborile učešće na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.
Izabranice Marine Maljković, ipak, ne planiraju da se zaustave ovde, već žele da novim trijumfom obezbede medalju i plasiraju se u finale.
Belorusija je u četvrtfinalu savladala Litvaniju sa 68:66. Reč je o neugodnom protivniku, koga na parketu predvode američki plejmejker Lindzi Harding, Anastasija Veramejenka i dominantni centar Jelena Leucanka.
-Biće veliki izazov da zaustavimo njihove vodeće igračice. Možemo da se nadamo pobedi samo ako, kao protiv Turske, ispoštujemo naš koncept do poslednjeg detalja. Potrebno je da uložimo i poslednji atom snage, koncentracije i vrhunske pripreme. Verujem da smo sposobne to da uradimo – poručila je Maljkovićeva.
Utakmica između Srbije i Belorusija počinje u 18 sati u sportskoj dvorani u Budimpešti. U drugom polufinalu od 20.30 sastaće se Španija i Francuska.

Povezana vest:  Juniori Srbije preko Australije do finala šampionata sveta