nemanja bjelica 2015

Bjelica zvanično predstavljen kao pojačanje Minesote

Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica zvanično je danas predstavljen kao novo pojačanje američkog NBA ligaša Minesote.
-Veoma sam uzbuđen što sam ovde. Izabran sam na draftu pre pet godina, konačno sam stigao, i srećan sam i počastvovan što sam deo Minesota Timbervulfsa. Moj san se konačno ostvario, biću NBA igrač i ovo je moja velika prilika – rekao je Bjelica.
Vest o angažovanju srpskog košarkaša potvrđena je u utorak, finansijski detalji i dužina ugovora nisu objavljeni, ali je portal Jahu Sports prošle nedelje preneo da se radi o trogodišnjoj saradnji i sumi od 11,7 miliona dolara.
Dvadesetsedmogodišnji reprezentativac Srbije do sada je sa velikim uspehom igrao za turski Fenerbahče, sa kojim je minule sezone izborio plasman na završni turnir Evrolige.
Bjelica je zvanično proglašen za najkorisnijeg igrača Evrolige (MVP) sa prosečnim učinkom od 12,1 poena i 8,5 skokova po utakmici.
Pre Fenerbahčea igrao je za Arkadiju, Crvenu zvezdu i Kahu Laboral.
Bjelicu je 2010. godine kao 35. pika na NBA draftu izabrao Vašington, a potom je trejdovan u Minesotu.
On će u timu Minesote nositi dres sa brojem 88. Bjeliica će se po povratku iz SAD priključiti državnom timu Srbije, kojeg je danas u Beogradu okupio selektor Aleksandar Đorđević na početku priprema za učešće na prvenstvu Evrope u septembru.

Povezana vest:  Vujošević: Čeka nas težak meč sa Krkom