djordjevic srb trening 18072015 0001

Đorđević: Ne sme da postoji „anonimna“ igra u timu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević upozorio je posle poraza u prijateljskoj utakmici protiv Francuske da ne sme da postoji „anonimna“ igra u državnom timu.
Nekompletni srpski košarkaši izgubili su večeras u Nansiju od aktuelnog prvaka Evrope sa 78:65, u okviru priprema dva tima za predstojeći kontinentalni šampionat.
-Odigrali smo tvrdu utakmicu protiv izuzetno snažne reprezezentacije Francuske, koja je bila u kompletnom sastavu. Mi smo, iako sa skraćenim rotacijama zbog nedostatka povređenih igrača, odigrali sa dosta karaktera, jer smo se tri-četiri puta rezultatski vraćali u meč i na par minuta do kraja imali šansu za potpuni povratak, koju nismo iskoristili zbog naših grešaka – izjavio je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
On je dodao da je u dvorani u Nansiju bilo ekstremno toplo.
-To našim igračima koji su u četvrtak sišli sa planine svakako nije prijalo. Naravno, ima stvari na kojima moramo još mnogo da radimo. Utakmicu smo započeli pomalo uspavano i trebalo je vremena da se konsolidujemo i počnemo da igramo našu košarku. Neki naši igrači moraju da daju doprinos svaki put kada su na terenu, jer ne sme da postoji „anonimna“ igra. Ipak, sve ovo je razumljivo u ovoj fazi priprema, još uvek smo „teški“, pored toga čekamo povratak povređenih igrača, koji nam mnogo nedostaju na svojim pozicijama – zaključio je Đorđević.
Drugu prijateljsku utakmicu u Francuskoj srpski kosarkaši igraju u subotu od 20.30 sati u Lionu protiv selekcije Rusije, a potom se vraćaju u Beograd i nastavljaju pripreme.
Na prvenstvu Evrope od 5. do 20 septembra, koje zajednički organizuju Francuska, Hrvatska, Letonija i Nemačka, Srbija će igrati u B grupi u Berlinu sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i Nemačkom.

Povezana vest:  Održana druga sednica Skupštine Košarkaškog saveza Srbije