radonjic pripreme

Radonjić: Da se dobro spremimo

Košarkaši Crvene zvezde Telekom odradili su prvi trening. Posle obavljenih detaljnih medicinskih testiranja i lekarskih pregleda trener crveno-belih sa 12 košarkaša radio je u sali i teretani. Veliki broj mladih igrača predvodili su trenutno najiskusniji u Zvezdinom taboru – Branko Lazić i Stefan Jović.
Ono što je na prvi pogled bilo primetno tokom otvorenog dela treninga za predstavnike medija je velika ozbiljnost u radu od samog starta, ali i veoma dobra atmosfera:
– Realno je što ima dosta osmeha, što zbog samog starta, ali i zbog rezultata protekle sezone. Sa tog aspekta je ovakva atmosfera i očekivana – počinje priču trener Radonjić i dodaje:
– Na treningu imamo veliki broj mladih igrača, još neki će se priključiti od ponedeljka. Možda je neočekivan broj mladih igrača, ali gotovo da su svi oni u proteklom periodu bili u nekom delu sezone u trenažnom procesu sa prvim timom, tako da znaju šta ih očekuje, pa će adaptacija ići brže. Ove godine radimo u Beogradu. Pokušaćemo da obezbedimo još nekoliko kontorlinih utakmica, da sa ovim momcima prođemo neke stvari. Čekamo pojačanja, čekamo momke koji su sa reprezentacijama, tako da ima puno odsutnih. Pokušaćemo da u odnosu na takvu situaciju uradimo najbolji mogući posao. Napravili smo plan za sve što nas očekuje i verujem da ćemo sve ispuniti do početka prvenstva.
Jedna od najaktuelnijih tema su svakako pojačanja:
– Postoji izvesno baratnje imenima u medijima i to je noramlano stanje. Pokušavamo da pronađemo rešenja, ali moramo da budemo obazrivi. Imali smo taj momenta oko Kalinića, postojalo je čekanje oko njegovog odlaska ili ostnka. Tek posle toga je rad koji smo imali je stavljen u funkciju. Imamo vremena, ne žurimo. Posle rezultata koji su ostvareni prošle godine, odlaska velikog broja igrača koji su bili nosioci igre, teško je na sve to odreagovati, naći rešenja koja će nam dati kvalitet da možemo da se nosimo sa svima. Vidite da imamo na treninzima mnogo mladih igrača i pokušaćemo da budemo dobri, ali imamo ideju da budemo dobri i one tamo sezone, pa onda i one tamo… Moramo da nađemo rešenja koja će nam omogućiti da budemo konkurentni u borbi za trofeje, ali i da nađemo igrače koji će omogućiti da budemo sve bolji i da napredujemo.
Na konstataciju da su evroligaški rivali kompletirali sastave, Radonjić kaže:
– U poziciji smo u kakvoj jesmo. Znamo u kakvoj smo grupi, da je ona u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu teža i da nas čaka još teži zadatak. Sačekaćemo da nam dođu igrači koji bi predstavljali pojačanja, pa da napravimo analizu. Timovi koji su nam rivali još nisu kompletni, a moramo da vodimo računa o nama. Naša ideja je bila da na osnovama prošlogodišnjeg tima napravimo ekipu za ovu godinu što bi značilo mali broj promena i da možemo da pričamo o boljem razultatu. Na tržištu se dešavaju stvari kako se dešavaju, sve je to prouzrokovalo potražnju za našim igračima, nosioci igre su nam otišli. Nismo bili u prililici da budemo konkurentni timovima koji imaju veće mogućnosti. Tokom tog perioda smo napravili nešto što se nije dešavalo, napravili smo ogroman benefit za klub. Kada se sve to sagleda, što se tiče Evrolige imamo jako ozbiljne konkurente i moramo da budemo spremni da uz igrače koji će doći moramo da postignemo najbolji mogući rezultat. Na ostalim frontovima želimo da budemo u vrhu. Ali, u ABA ligi dobijamo jaku konkurenciju u Cedeviti koja je napravila izuzetno kvalitetan tim i nameće se u ovom trenutku kao prvi favorit. Biće tu i drugih timovi koji će biti jaki. Ali, sada razmišljamo o startu naših priprema i o selekciji, zatim i o prelaznom roku i da velikim radom nadomestimo odlaske četvorice nosilaca igre.
Jedno od pitanja novinara odnosilo se i na eventualno angažovanje centra Stefana Nastića:
– Posle angažovanja Skorcanitisa došli smo do ideje da nagažujemo još jednog igrača na poziciji centra. Shodno broju stranaca moramo da tražimo domaćeg igrača. I ne samo zbog toga, već i što smo u deficitu sa visokim igračima što se tiče perspektive. Jedan od igrača koji su na toj lisiti je i Nastić. Brzo ćemo znati kakava je situacija sa njim.
Novinare je zanimao i status Aleksandra Cvetkovića?
– Ako sam dobro upoznat izrazio je želju da nastavi karijeru u inostranstu.
U medijima se često pojavljivalo i me Ej-Džej Prajsa, plejmejkera sa zavidnim NBA iskustvom, kao mogućeg pojačanja pa su novinari želeli da iz prve ruke čuju komentar trenera Radonjića:
– Ima nekoliko imena kada je pozicija plejmkera u pitanju. Jedan od njih je i Ej Džej Prajs. Ništa više u ovom trenutku nema. Sve ostalo je u domenu želja, interesovanja ili spekulacija – zaključio je Radonjić.

Povezana vest:  Meč Cibona-Zvezda u nedelju