aleksandar djordjevic

Đorđević:Pobeda mnogo znači,polako ulazimo u pravi ritam

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle pobede nad Francuskom da je zadovoljan igrom I zalaganjem njegovog tima, posebno u fazi odbrane.
Srbija je večeras u beogradskoj Kombank areni slavila rezultatom 73:63, u pripremnoj utakmici za prvenstvo Evrope.
-Meni je najvažniji odnos prema igri i zadacima, pre svega odbrambenim. To mora da bude naše najače oružje i na predstojećem evropskom šampionatu. Polako ulazimo u ono što se očekuje. Ovo za nas mnogo znači, bili smo motivisani da pobedimo Franucsku pred našom publikom, jer sami sebi dokazujemo iz dana u dan da imamo još prostora za napredak. To su stvari koje su dobre za duh ekipe, on je ostao ratnički I to me raduje – rekao je Đorđević na konferenciji za medije posle meča.
On je pohvalio atmnosferu u Areni i zahvalio beogradskoj publici koja je došla u velikom broju da podrži nacionalni tim.
-Dobro smo kontrolisali igru u tranziciji, koja nam je napravila najviše problema u prvom meču u Nansiju. Uspeli smo da ih odbranom dovedemo da naprave 23 izgubljene lopte, ne znam da li je to njihov rekord, jer se radi o uigranoj ekipi – konstatovao je Đorđević, dodajući da neće žuriti sa skraćivanjem spiska igrača za EP, koje će uslediti posle Trofeja Beograda.
-To su jako teške odluke, detalji će odlučivati. Mislim da onaj ko ne nastavi sa nama nema pravo da se ljuti. Očekujem da tu odluku svi prime profesionalno. Uživam da radim sa njima, pustite nas da budemo zajedno, što smo duže zajedno to je bolje za sve nas – rekao je Đorđević.
Reprezentativac Marko Simonović naveo je da su ga domaća publika i kvalitetan protivnik motivisali da nekoliko puta atraktivno zakuca.
-Bila je ovo dobra utakmica, lepa košarkaška predstava. Publika je mogla da uživa u dobroj košarci i mega zvezdama u timu Francuske. Ekipe se još uigravaju, mislim da imamo još prostora za napredak – zaključio je Simonović.

Povezana vest:  Nejt Robinson bi igrao američki fudbal