Eva Carneiro2

Čelsijev lekar Eva Karneiro u nemilosti kluba

 Prvi lekar Čelsija Eva Karneiro imaće ubuduće ograničena zaduženja u klubu, zbog nezadovoljstva menadžera Žozea Murinja njenim radom.
Karneiro je pala u nemilost portugalskog stručnjaka, jer je u subotu u zaustavnom vremenu meča protiv Svonsija koji je završen remijem – 2:2, zajedno sa medicinskim timom ušla na teren kako bi ukazala pomoć Edenu Azaru.
Karneiro neće putovati na predstojeći meč protiv Mančester sitija u nedelju, preneo je Rojters.
Ona će i dalje obavljati dužnost prvog lekara tima, ali više neće moći da prisustvuje treninzima, mečevima, kao ni da ulazi u hotel gde je smeštena ekipa.
Murinjo je bio ljut zbog interevencije Karneiro u meču protiv Svonsija, pošto je Čelsi u tom trenutku već bio bez golmana Tiboa Kurtoa, koji je dobio crveni karton u 52. minutu.
Murinjo je posle utakmice ljutito prokomentarisao da se očigledno njegov lekarski tim ne razume u fudbal.
-Nisam bio zadovojan njihovom reakcijiom, jer, iako ste doktor ili sekretar na klupi, morate da se razumete u igru – rekao je Murinjo posle tog meča i dodao kako je siguran da Azar nije imao ozbiljni problem.
-On je jednostavno dobio udarac i bio je preumoran. Medicinski tim je reagovao impulsivno i veoma naivno –  rekao je Muruinjo.
Karneiro, koja se pridružla Čelsiju 2009. oglasila se posle kritika Murinja na fejsbuku i zahvalila svima koji su je podržali.
Ta zahvalnost izgleda da je skupo koštala, pošto su joj zaduženja od danas drastično smanjena.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Brazilski fudbaleri: Vraća nam se samopuzdanje


PHOTO: Brian Minkoff-London Pixels