nikola milutinov srb fra

Milutinov: Francuzi će pravu snagu pokazati na EP

Novi košarkaš Olimpijakosa Nikola Milutinov rekao je da je ključ pobede reprezentacije Srbije nad selekcijom Francuske (73:63) bila dobra odbrana izabranika Aleksandra Đorđevića.
-Dosta smo dobro branili njihovo najjace oružje, a to je kontra-napad i ta njihova brza tranzicija. Uspeli smo da ih usporimo i da odgovorimo našom dobrom igrom. Bitno je da smo zabeležili pobedu, iako smo još uvek u fazi priprema – rekao je Milutinov posle meča u Kombank areni.
On nije želeo nikoga posebno da izdvaja iz tima „trikolora“, „iako se radi o sjajanom i uigranom timu“.
-Ne mogu nikog da izdvajim iz ovakvog tima Francuske. Imaju puno košarkaša koji igraju u NBA i koji su zaista fantastični. Zaista ne bih nikoga pojedinačno izdvajao. Kao tim su stvarno sjajni i mislim da će na prvenstvu Evrope pokazati svoju pravu snagu – dodao je bivši centar Partizana.
Mladi košarkaš je istakao da je celu reprezentaciju posebno motivisao sjajan ambijent u hali i da s nestrpljenjem očekuje nastupe reprezentacije na turniru „Trofej Beograda“, koji se u subotu i nedelju održava u Kombank areni.
-Ambijent nas je dodatno motivisao i uvek je lepo igrati pred našsom publikom, jer onda igramo sa dodatnom energijom. Naravno očekujem da nastavimo sa dobrim igrama i na trofeju Beograda i borićemo se svim srcem, da ponovo pred našom publikom odigramo što bolje i kvalitetnije-zaključio je Milutinov.
Naredne pripremne utakmice reprezentativci Srbije odigraće za vikend na Trofeju Beograda, na kojem će učestvovati Rusija, Venecuela i Kina.
Na šampionatu Evrope od 5. do 20 septembra, koje zajednički organizuju Francuska, Hrvatska, Letonija i Nemačka, Srbija će igrati u B grupi u Berlinu sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i Nemačkom.

Povezana vest:  Bez dogovora na sastanku u Barseloni, nastavak sutra

PHOTO: Ivica Veslinov/ATAIMAGES